Haberler

Aydın: Aydın Memur-sen'den "Ulusal Birlik Hareketi Platformu"na Tepki

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-sen) Aydın İl Temsilcisi Süleyman Alkoç, 11 Aralık 2006 Tarihinde Türkiye Kamu-sen Genel Merkezi'nde 41 Sendika, Dernek ve Vakıf Tarafından Oluşturulan "Ulusal Birlik Hareketi Platformu"nu Eleştirerek, "Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Başkanlığındaki Bu Birlik, Antidemokratik Hareketler ve Demokrasiye Zarar Verici Söylemlerden Uzak Durmalıdır" Dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Aydın İl Temsilcisi Süleyman Alkoç, 11 Aralık 2006 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nde 41 sendika, dernek ve vakıf tarafından oluşturulan "Ulusal Birlik Hareketi Platformu"nu eleştirerek, "Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un başkanlığındaki bu birlik, antidemokratik hareketler ve demokrasiye zarar verici söylemlerden uzak durmalıdır" dedi.

Aydın Sevgi Yolu'nda bugün sabah saatlerinde düzenlenen basın açıklamasına Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Süleyman Alkoç ile sendikaya bağlı Büro Memur-Sen, Diyanet-Sen, Toç-Bir-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Bem-Bir-Sen ve Enerji-Sen temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı. Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Alkoç, çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de 'sivil irade, sivil toplum örgütleri ve sivil inisiyatif' olduğunu ifade ederek, "Kişilerin ve toplulukların seslerini duyurma hakkı vardır. İktidarın el değiştirmesi ancak demokratik yollarla olmalıdır. Toplum adına karar alma sürecinde yer alacak kişiler seçimle işbaşına gelir. Zira toplumun iradesi ancak seçimle oluşur. Ülkemizi bölme, parçalama senaryoları her gün medyada görülürken, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı aksine bir söz dahi söylemek yanlıştır. Burada özellikle sivil toplum kuruluşları ve sendikaların daha dikkatli olması gerekir" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının, halkın meşru oylarıyla gelen siyasi partileri parlamentodan atmak ve meşru hükümetleri devirmek gibi görevi olmadığını kaydeden Alkoç, "11 Aralık 2006 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi'nde 41 sendika, dernek ve vakıf tarafından 'Ulusal Birlik Hareketi Platformu' oluşturulmuş ve başına emekli Orgeneral Şener Eruygur getirilmiştir. Bazı sendika ve demeklerin bu şekilde biraraya gelmesi demokrasilerde doğal karşılanır. Ancak sivil toplum örgütleri, antidemokratik hareketlerden ve demokrasiye zarar verici söylemlerden uzak durmalıdır. 10 yıl önce gerçekleştirilmeye çalışılan antidemokratik hareket, ülkemizde demokratik sürece zarar verdiği gibi, bu dönemde hortumlanan, kaçırılan meblağ faizleri ve etkileriyle birlikte 140 milyar dolara mal olmuştur. Bu itibarla ülkemizdeki demokratik süreci kesintiye uğratacak, halkın seçtiği parlamentonun oluşturduğu kuruma zarar verecek eylem ve söylemleri sivil toplum kuruluşları ve sendikacılık anlayışı içinde bağdaştıramadığımızı, bunun yanlış olduğunu ve tarihi sorumluluktan kimsenin kurtulamayacağını kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri sessizce dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title