Haberler

Aydın: Aydın'lı Uşak Valisi Sözünde Durdu

Çeşitli Gezi ve Ziyaretlerde Bulunmak Üzere Memleketi Aydın'a Gelen Uşak Valisi Kayhan Kavas, Aydın Valisi Mustafa Malay'ı Makamında Ziyaret Etti. Ziyarette Büyük Menderes Nehri'nin Kirlilik Sorunu Masaya Yatırılırken, Kavas, Uşak'ta Büyük Menderes Nehrini Kirleten 226 Fabrikayı Kapatarak, Arıtma Tesisi Olan Organize Sanayi Bölgesini Taşıdıklarını Söyledi.

Çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Aydın'a gelen Uşak Valisi Kayhan kavas, Aydın Valisi Mustafa Malay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyük Menderes Nehri'nin kirlilik sorunu masaya yatırılırken, Kavas, Uşak'ta Büyük Menderes Nehrini kirleten 226 fabrikayı kapatarak, arıtma tesisi olan organize sanayi bölgesini taşıdıklarını söyledi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ile birlikte bugün Aydın'a gelen Vali Kavas, Vali Malay'ı beraberindekilerle birlikte ziyaret etti. Uşak Valisi olduktan sonra Aydın'a ilk gelişinde, Uşak'ta Büyük Menderes Nehrini kirleten ne kadar fabrika varsa hepsini kapatacağını söyleyen Yörük Ali Efe'nin torunu Kavas, o zaman vermiş olduğu sözü tuttuğunu açıkladı. Kavas, Uşak'ın artık Büyük Menderes Nehri'nin kirlenmesinden dolayı günah keçisi olmaktan kurtulduğunu söyledi. Uşak'a vali olarak atanmasının ardından nehri kirleten fabrikalarla büyük bir uğraş verdiğini ifade eden Kayhan Kavas, "Büyük Menderes Nehri'nin kirlenmesine neden olan Uşak'taki deri fabrikalarının tamamı şimdi arıtma tesisi bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmış durumdadır. Uşakta bulunan ve pisliğini Büyük Menderes'e akıtan 230 tabakhaneden 226 adedini sanayi bölgesine taşıdık. Son tabakhaneyi de dün kapattık" açıklamasını yaptı.

Vali Kavas, "Yani bugün itibariyle Uşak'ta Menderes Nehri'ni kirleten bir tek deri fabrikası dahi kalmadı. Biz evimizin önünü temizledik. Şimdi sıra Aydın ve Denizli'dedir. Bir Aydınlı olarak Büyük Menderes'in temiz akmasını benden fazla kimse arzu edemez. Çünkü ben çocukluğumda Büyük Menderes'te balık tutuyordum. Şimdi ise yanından geçerken, kirlilikten dolayı nehre bakamıyorum" dedi.

"SIRA AYDIN VE DENİZLİ'DEKİ ÇALIŞMALARA GELDİ"

Aydın Valisi Malay ise, Büyük Menderes Nehrini kirleten Uşak'taki sanayi tesislerinin Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmasıyla Menderes nehrinin temizlenmesi konusunda ilk adımın atıldığını söyledi. "Büyük gayret sarf ederek tabakhane işletmelerini arıtma tesisi olan bir sanayi bölgesine taşımayı başaran Aydınlı olan Uşak Valimiz Sayın Kayhan Kavas'a teşekkür ediyorum" diyen Malay, şunları söyledi:

"Bir Aydınlı ve büyük bir görev adamı olan sayın valimize de bu yakışırdı. Artık Büyük Menderes Nehri'ni kirleten birinci unsurdan kurtulduk. Şimdi sıra Denizli ve Aydın'daki çalışmalara geldi. Bunun için 2007 yılının ilk günlerinde Denizli, Uşak ve Aydın olarak bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıya üç ilin valileri, belediye başkanları, özel idare başkanları ve genel sekreterleri, çevre müdürlükleri davet edilecek. Bu toplantıda alınacak olan kararlar doğrultusunda çalışma başlatacağız. İnşallah Menderes Nehri, Menderes Ovası'na zehir değil, bereket akıtır hale gelecek"

Ziyarette karşılıklı konuşmaların ardından Uşak Valisi Kavas, Aydın Valisi Malay'a bir eşme halısı hediye etti.

Ziyarette Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun da hazır bulundu.

(DAK-ERG-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title