Haberler

Aydın: Aydın İl Sağlık Müdürü Çobanoğlu Yaşlılar Haftasın'da Yaşlılara Beslenme Uyarısında Bulundu

- Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Yaşlılar Haftası Dolayısıyla Yaptığı Açıklamayla, Yaşlıları Beslenme Konusunda Uyarılarda Bulundu. Yaşlıların Sağlıklı Bir Yaşam Sürmeleri İçin Sağlıklı ve Dengeli Beslenmelerinin Şart Olduğunu Belirten Çobanoğlu, Normal Kilolarda Olan Yaşlıların Kilolarını Korumaları Gerektiğini Söyledi.

- Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamayla, yaşlıları beslenme konusunda uyarılarda bulundu. Yaşlıların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için sağlıklı ve dengeli beslenmelerinin şart olduğunu belirten Çobanoğlu, normal kilolarda olan yaşlıların kilolarını korumaları gerektiğini söyledi.

Yaşlanmanın doğumla başlayan bir süreç olduğunu ancak iyi dengeli ve iyi beslenen kişilerin daha geç yaşlılık sürecine girdiğini ifade eden Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, "Yaşlılık, organizmanın geriye dönüşü olmayan bir şekilde yıpranması, işlevlerin bozulmaya başlamasıdır. Her bireyde yaşlanma aynı hızla meydana gelmemektedir. Yaşlanmayla birlikte işitme, görme, tat ve koku alma duyularında da belirgin azalma görülmektedir. Yaşlılarda hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, diabet, kemik ve eklem hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıklara sık rastlanmaktadır. Yaşlıların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerinde yeterli ve dengeli beslenme çok önemlidir. Bu nedenle beslenmelerine önem göstermeleri gerekir" dedi.

Pek çok yaşlının bugün dengeli beslenme sayesinde aktif yaşam sürdürdüğünü, ancak kötü beslenen kişilerde ciddi problemler görüldüğünü kaydeden Çobanoğlu, "Bütün yaşlı insanlar besinsel gereksinimlerine gerekli özeni göstermelidir. Pek çok yaşlının bunu yapabilmek için yardıma ihtiyacı vardır" diyerek, sağlıklı ve uzun yaşamak isteyen kişilerin beslenmesine dikkat etmesini istedi.

(DAK-İK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title