Haberler

Aydın: Aydın'da Yerel Yönetimler

- Ramazan Ayı'nın Girmesiyle Birlikte Kurulan İftar Çadırları Bir Çok Vatandaşın Sıcak Yemeğe Ulaşmasını Sağlarken, Sokağa Çıkamayan Yaşlıları da Düşünen Çine Belediyesi, İlçede Yaşayan Dar Gelirli Yaşlılar İçin Evlere Yemek Servisi Başlattı. Belediye ile Hayırsever Vatandaşların İşbirliği Sonucu 20 Gündür Devam Eden Uygulama Sayesinde İlçede Yaşayan Herkesin Sıcak Yemeğe Ulaşması Sağlandı.

- Ramazan Ayı'nın girmesiyle birlikte kurulan iftar çadırları bir çok vatandaşın sıcak yemeğe ulaşmasını sağlarken, sokağa çıkamayan yaşlıları da düşünen Çine Belediyesi, ilçede yaşayan dar gelirli yaşlılar için evlere yemek servisi başlattı. Belediye ile hayırsever vatandaşların işbirliği sonucu 20 gündür devam eden uygulama sayesinde ilçede yaşayan herkesin sıcak yemeğe ulaşması sağlandı.

Her gün yaklaşık bin 500 vatandaşa Vergi Dairesinin eski binasında topluca iftar yemeği verilirken, dışarı çıkmayacak durumda olan 350 ailenin de bizzat evlerine günlük sıcak yemek teslim edildiği bildirildi. Bu organizede 37 kişinin çalıştığını belirten İftar yemeği organize komitesi sorumlusu Erol Yörük, "Her gün 2500-3000 kişiye yemek veriyoruz. Bunlar üç gurupta toplanıyor. Bizzat yemeği yerinde yiyenler, yemeğini evine götürenler ve bizim sefertasları ile yaşlılara ve hastalara yaptığımız dağıtım. Günlük 60 kilogram et ile değişik mönülerden oluşan 5 kazan yemek pişiriliyor. Hayırsever vatandaşların da katkılarıyla gerçekleşen bu organizasyon Bayram gününe kadar devam edecek" dedi.

Ayrıca, Kadir Gecesinde 6 çeşit yemek verileceğini belirten Yörük, camilerde ikramda bulunulacağını, bayramda da yaklaşık bin 500 aileye kuru gıda yardımı yapılacağını sözlerine ekledi. Belediye tarafından yapılan organizasyon sayesinde her gün sıcak yemek yeme fırsatı bulan vatandaşlar, emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ettiler.

(İK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title