Haberler

Aydın: Aydın'da Yerel Yönetimler

Aydın Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. olağan toplantısı, tartışmalara sahne oldu. Belediye Başkan Vekili Halis Günday Başkanlığı'nda yapılan oturumda yaşanan tartışmalar sebebiyle hiçbir gündem maddesi oylamaya sunulamadı. Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Tonay ile meclis üyeleri arasında yaşanan sert tartışmalar sonucu gündemdeki tüm maddeler bir sonraki oturuma ertelendi.

Aydın Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. olağan toplantısı, tartışmalara sahne oldu. Belediye Başkan Vekili Halis Günday Başkanlığı'nda yapılan oturumda yaşanan tartışmalar sebebiyle hiçbir gündem maddesi oylamaya sunulamadı. Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Tonay ile meclis üyeleri arasında yaşanan sert tartışmalar sonucu gündemdeki tüm maddeler bir sonraki oturuma ertelendi.

Oturum sırasında Dünya Sağlık Örgütü toplantısına katılması ön görülen isimlerin, konuyla alakasız kişiler olduğunu ve şehir içi şebeke çalışmalarıyla çevre düzenleme faaliyetlerinde kaynak israfı yapıldığını iddia eden belediye meclis üyeleriyle, Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Tonay arasında tartışmalar yaşandı. Başkan Vekili Halis Günday ise ortamı yatıştıramadı.

CHP Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Barkan Kalınomuz, alınan karar ve yapılan değişikliklerle ilgili olarak meclis üyelerinin yeterince bilgilendirilmediği savunarak, toplantının devam ettiği sırada meclis başkanlığına bir dilekçe yazıp, gündemde olan tüm konularla ilgili dokümanların kendisine fotokopiyle verilmesinin talep etti.

Belediye Meclisi'nin AK Partili üyesi Zakir Aksu da, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne 4 milyon YTL'nin üzerinde bir bütçe ayrılmasına anlam veremediğini söyledi. Aksu, belediye fidanlığının mevcut olduğu bir ortamda çevre düzenlemesi için bu kadar para aktarılmasının yanlış olacağı görüşünü savundu. Daha önce görüşülerek karara bağlanan kaynak aktarımı ve ihalelerin iptal edilmesini talep eden Aksu, "Zararın neresinden dönülse kardır. Bu kadar büyük paralarla çevre düzenlemesi yapılması kabul edilemez. Bir de bu işlemler, ehil olmayan kişilere yaptırılıyor. Bu yüzden dikilen bütün her şey, kuruyacak ve yeniden 4 milyon YTL bütçe istenecektir" diye konuştu.

İşçi Partili Meclis Üyesi Aysun Altıntaş ise, ülkede birçok ağaç çeşidi mevcutken pahalı ithal ağaçların dikilmesini doğru bulmadığını söyledi. Altıntaş, varolan ağaç dokusunun katledilip, uygun olmayan türlerin dikilmek istenmesinin hata olacağını ifade ederek, "Modern bir kent olduğunu iddia ettiğimiz Aydın'ın büyük bir bölümü, köstebek yuvasına çevrildi. Ben bir meclis üyesi olarak sokağa çıkmaya utanıyorum. Daha önce gündemde olan teleferik ihalesi iptal edilmiş. Yeterince bilgilendirilmiyoruz. Şu ana kadar yapılan ihaleler ve çevre düzenlemeleri için alınan ağaçların maliyetleri konusunda şüphem var ve bu konuda sizlerden bilgi istiyorum" dedi.

Meclis üyelerinden gelen bu suçlamaları cevaplayan Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Tonay, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne aktarılan bütçenin, Güzel Aydın Vadisi, Nevzat Biçer Parkı ve il merkezindeki çevre düzenlemeleri için harcanacağını açıkladı. Tonay, meclisin daha önce bu rakamın aktarılmasını onayladığını, sadece yapılan yanlışlığın düzeltilmesini talep ettiklerine dikkat çekerek, "Aydın Belediyesi'nin tüm faaliyetleri şeffaf ve internet sitesinden tüm halka duyuruluyor. Türkiye'nin en modern makinelerinden birisine sahibiz. Ülke standartlarına uygun parke taşları üretip kullanıyoruz. Halen mevcut su şebekesinde oluşan çürükler nedeniyle oluşan asbestli boruları söküp yeniliyoruz. Zaten suyumuz kireçli olduğu için borular yüzde 50 kapasiteyle çalışıyor. Bu yüzden su şebekelerindeki kayıp oranları, yüzde 55'leri buluyor. Kötü durumda bulunan şebekeleri en az 100 yıl ömrü olan depreme dayanıklı borularla yenileceğiz" ifadelerine yer verdi.

Yaşanan tüm bu tartışmaların arkasından görüşülüp karara bağlanması gereken tüm gündem maddelerinin bir sonraki oturumda yeniden görüşülmesi için ertelenmesine karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title