Haberler

Aydın: Aydın'da Ramazan Bayramı Kutlamaları

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bayram Tatilini Geçirdiği Memleketi Aydın'da "Gerçek Huzur ve Barışın Daha Fazla Hissedildiği Günümüzde, Daha Huzurlu Bir Dünya Arzusuyla Herkesin Bayramını Kutluyorum" Dedi. Aşırı Kiloları Nedeniyle Bayramın İlk Gününden İtibaren Diyete Başladığını Açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bayramlaşma Törenleri Sırasında Bayram Tatlısı ve Börek Yemek Yerine Sadece Su İçti. Bakan Koç, Aydın Nevzat Biçer Parkı'nda Düzenlenen Bayramlaşma Töreninde Garsonlara Takılarak, "Bana Diyet Böreği Verin" Esprisi Yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bayram tatilini geçirdiği memleketi Aydın'da "Gerçek huzur ve barışın daha fazla hissedildiği günümüzde, daha huzurlu bir dünya arzusuyla herkesin bayramını kutluyorum" dedi. Aşırı kiloları nedeniyle bayramın ilk gününden itibaren diyete başladığını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bayramlaşma törenleri sırasında bayram tatlısı ve börek yemek yerine sadece su içti. Bakan Koç, Aydın Nevzat Biçer Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde garsonlara takılarak, "Bana diyet böreği verin" esprisi yaptı.

Aydın Merkez Nevzat Biçer Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Vali Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tire, AK Parti Aydın milletvekilleri Ahmet Rıza Acar, Ahmet Ertürk, Semiha Öyüş, CHP Aydın milletvekilleri Mesut Özakçan, Mehmet Boztaş, Özlem Çerçioğlu, AK Parti, CHP,MHP, DYP, DSP, Anavatan Partisi il ve merkez ilçe yönetimleri, il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri, oda başkanları ve protokol üyeleri katıldı.

Bayramda memleketi Aydın'da olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türklerde bayramların sadece dini değil milli açıdan da önemli bir yeri olduğunu söyledi. Dargınlık ve küskünlüklerin bayram vesilesiyle sona erdirilip baki kalmasını dileyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bayram mesajında, "Bayramlar bizim yalnız dini geleneğimiz değil Türk insanı olarak aynı zamanda milli geleneğimizdir. Bu bayramlarda biz bir şeyler yaparız. Yaptığımız bu şey nedir? Küslükleri ortadan kaldırırız. Hiç olmazsa 3 gün hayır, 3 ay hayır, 1 yıl hayır; hep barış ve huzur olsun istiyoruz. Ülkemiz kabuk değiştiriyor. Dünya kabuk değiştiriyor. Bu bağlamda dünya insanlarının, ülkemizin, Ege'mizin ve Aydınlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Gerçek huzur ve barışın daha fazla hissedildiği günümüzde daha huzurlu bir dünya arzusuyla herkesin bayramını kutluyorum" dedi.

TURİZMDEKİ GELİŞMELER

Turizmle ilgili son aylardaki gelişmeleri de değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, son aylardaki gerilemenin ellerinde olmayan nedenlerden kaynaklandığını ifade ederek, "Turizmi olumsuz etkileyen ve bizim dışımızda olan en önemli hadise terör hadisesidir. Bu terör hadisesi hakkında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ağustos ayında durum çok iyiydi. Geçen yıla oranla yüzde 1'lik, yüzde 2'lik fark vardı. Ama Ağustos ayı sonunda terörün ekmeğine yağ sürmek istemiyoruz ama Marmaris'teki patlama turizmi olumsuz etkiledi. Müjdeli olan, taraf otellerin doluluk oranları geçen yılın üstünde ama burada adam başı bırakılan para miktarı geçen senenin dışında. Yabancı turistlerle yaşanan açığı iç turizmle kapatmak istiyoruz. Ve bu konuda başarılı da olduk. Rakam olarak geçen seneden büyük bir kaybımız yok. Ancak Kuşadası bölgesine gelen turistler genellikle anlaşmalı otellerde kaldığı için, turistlerin harcamaları bu bölgedeki esnafı memnun etmemiştir. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Öte yandan Aydın Valisi Mustafa Malay ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin, bayramlaşma töreni sonunda yaptıkları açıklamalarla, tüm Aydın halkının bayramlarını kutladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title