Haberler

Aydın: Aydın'da Hırsızlar, Sanayicilerin İletişimini Kesti

Aydın'da kablo hırsızlığı yapan hırsızlar yüzünden yüzlerce işyerinin dünyayla iletişimi kesildi.

Aydın'da kablo hırsızlığı yapan hırsızlar yüzünden yüzlerce işyerinin dünyayla iletişimi kesildi.

Sık sık yaşanan kablo hırsızlıkları nedeniyle sürekli telefonlarının kesilmesinden şikayetçi olan Aydınlı sanayiciler ve işadamları, telefon kablolarının yeraltına alınmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 03.00 sıralarında kimlikleri henüz tespit edilemeyen 2 kişi, Astim Organize Sanayi Bölgesi kavşağında bulunan 2 direk arasındaki ana telefon kablosunu keserek çalmak istedi. Yaklaşık 150 metre uzunluğundaki bakır kabloları kesip götürürlerken kavşağın yakınında bulunan bir iş yeri bekçisi, hırsızları görüp havaya ateş ederek hırsızları korkuttu. Korkan hırsızlar, sırtlarında götürdükleri kabloyu bırakarak olay yerinden kaçtı. Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine, hırsızların bıraktıkları kablolara el konularak, olay Telekom yetkililerine bildirildi.

Sabah işe geldiklerinde telefonlarının çalışmadığını gören sanayiciler, kabloların çalındığını görünce isyan etti. Hırsızlar tarafından ana kabloların kesilmesi nedeniyle Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Aydın Şubesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile yaklaşık 50 fabrikanın bulundu bölgede, dış dünyayla tüm iletişim kesildi. Kimseyle görüşemeyen sanayiciler, olaydan büyük zarar gördüklerini belirterek güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi.

EBSO Aydın Şube Başkan Yardımcısı ve Astim OSB Başkanı Mustafa Yılmaz Güngör, kablo hırsızlığının Astim Organize Sanayi Bölgesinde son bir yıl içerisinde en az 4-5 kez meydana geldiğini söyleyerek, devriye gezen kolluk kuvvetlerinin ve devriye ekiplerini artırmasını istedi.

Bölgedeki EBSO Aydın şubesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve fabrikaların hepsinin telefonlarının kesildiğini söyleyen Güngör, "Müşteriye karşı itibarımız zedelendi. Bizi arayanlar ulaşamıyor. Telefonlarımız karşı taraftan normal çevir sesi geldiği için çalıyor ve telefona cevap vermiyoruz gibi göründüğü için müşterilerimiz, iş yaptığımız kurum ve kuruluşlar yanlış anlıyor. Bu yüzden, müşterilere karşı zor durumda kalıyoruz. İtibarımızın yanında müşterilerle iletişim kuramadığımız için iş bağlantılarımız da sekteye uğradığından maddi açıdan da büyük kayba uğruyoruz. Telefon kablolarımız, yer altına alınsın" dedi.

Güngör, Aydın İl Jandarma, Polis ve Umurlu Jandarma sorumluluğundaki Astim Organize sanayi bölgesinin, güvenlik açısından tek bir kolluk kuvvetinin sorumluluğunda olmasını istediklerini söyledi.

Kesilen kablolar nedeniyle arızayı gidermek için olay yerine gelen Telekom görevlileri, hırsızlık olaylarının, sadece Astim Organize sanayi bölgesinde değil, Ilıcabaşı, Kocagür, Umurlu Organize Sanayi bölgelerinde de sık sık meydana geldiğini söyledi. 150 metre kablonun yaklaşık bin ile bin 500 YTL arasında olduğunu, hurda olarak da en az, 500 YTL'ye satıldığını, bu nedenle iştahları kabaran hırsızların sık sık bakır kabloları çaldıklarını belirten Telekom yetkilileri, iş adamlarıyla birlikte kurumun da kablo hırsızlıkları nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title