Haberler

Aydın: Avusturya'da Bir Türk Vatandaşı, Hastane Kapısında Ölüme Terk Edildi

Avusturya'da Yaşayan Aydınlı Bir Türk Vatandaşı, Rahatsızlanması Üzerine Taksiyle Götürüldüğü Hastanelerde Kabul Edilmedi. Hastane Kapısı Önünde Uzayan Tartışmalar Sonucu Kalp Krizi Geçiren Şahıs Hayatını Kaybetti. Otopsinin Ardından Cenazesi Uçakla Türkiye'ye Getirilen Şahıs, Kuşadası'nda Toprağa Verildi.

Avusturya'da yaşayan Aydınlı bir Türk vatandaşı, rahatsızlanması üzerine taksiyle götürüldüğü hastanelerde kabul edilmedi. Hastane kapısı önünde uzayan tartışmalar sonucu kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti. Otopsinin ardından cenazesi uçakla Türkiye'ye getirilen şahıs, Kuşadası'nda toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Avusturya'nın başkenti Viyana'da ailesiyle yaşayan Mesut Erkul (51), Cuma günü fenalaşarak, eşi Nevin ve kızı Benan ile bir taksiye bindirilerek Viyana'daki Lorenz Böhler Hastanesi'ne kaldırıldı ancak hastaneye alınmadı. Bunun üzerine daha sonra yine taksiyle Barmherzige Bruder Hastanesi'ne giden aile, burada da başka bir şokla karşılaştı. Bu kez hasta ambulansla getirilmediği için hastanenin acil servisine sokulmadı. Mesut Erkul taksinin içerisinde can çekişirken, eşi Nevin ve kızı Benan hastane görevlileriyle tartışmaya başladı. Bu sırada hastanenin girişinde bulunan Avusturya Polisi de olaya müdahale ederek, hastanın durumunun acil olduğunu ve hastaneye alınmasını istedi. Tartışma sürerken, takside bulunan Mesut Erkul, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Gelişmelere büyük tepki gösteren Nevin Erkul, "Eşim birden fenalaşınca acil olarak hastaneye kaldırdık. Üzerinde ay-yıldızlı bir eşofman vardı. Hastanede bizi kabul edemeyeceklerini söylediler. Önce inanamadık. Gerekçe olarak eşofmandaki ay-yıldız mı dedik, evet dediler. Bunun üzerine tekrar taksiye binip, bu kez başka bir hastaneye gittik. Orada da bu kez, 'taksiyle gelenleri alamayız, gidin ambulansa binip gelin' dediler. Biz onlarla tartışırken, bir polis olaya müdahale etti. Ama yine bizi hastaneye almadılar. Tam bu sırada taksi içerisindeki eşim kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti" dedi.

Yaşananlara inanamadığını belirten Nevin Erkul, hastane kapısındaki polisi de şahit göstererek, her iki hastane yönetimi aleyhine dava açtı. Ardından, Viyana Savcılığı'nın talimatı üzerine otopsi yapıldı ve cenaze daha sonra uçakla Kuşadası'na getirildi. Avusturya'da hastanelerin anlamsız ve insanlık dışı bu tavrı yüzünden hayatını kaybeden Mesut Erkul için Kuşadası'nda Kaleiçi Camii'nde cenaze namazı kılındı. Ailenin yakınlarının ve yüzlerce Kuşadalı'nın katıldığı cenaze namazının ardından, son yolculuğuna uğurlanan Erkul, Kuşadası'nda Adalızade Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title