Haberler

Aydın: Adü Besyo Öğrencilerinden Tiyatro Çalışması

- Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (Besyo) Öğrencileri, Rekreasyon Bölümü Genel Sanat Yönetmeni Öznur Çetin'den, Müzik ve Tiyatro Eğitimi Alıyorlar.

- Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, Rekreasyon Bölümü Genel Sanat Yönetmeni Öznur Çetin'den, müzik ve tiyatro eğitimi alıyorlar.

Sporcu kimliklerinin yanında aldıkları bu eğitimlerle boş zamanlarını değerlendiren ADÜ BESYO öğrencilerinin çok başarılı olduklarını söyleyen Genel Sanat Yönetmeni Öznur Çetin, "Yaklaşık 3 aydır BESYO öğrencileri ile müzik ve tiyatro dersleri işliyoruz. Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu, kendi alanlarında bir ilki gerçekleştirerek, bir oyun hazırlama girişiminde bulundular. Ben de eğitmenleri olarak bu konuya destek oldum. Rekreasyon Bölümü Başkanı Hüsnü Seçkin'de bu fikre sıcak bakarak onay verdi. 'BESYO'nun Kıpırdanışı' isimli drama ile BESYO olarak ilk kez, bir oyun hazırladık. Oyunumuzu 29 Kasım Çarşamba günü Adnan Menderes Üniversitesi Spor Salonunda ADÜ Öğrencileri ve Aydınlılarla ücretsiz buluşturuyoruz.Öğrencilerimizin sporda olduğu kadar sanatta da ne kadar olduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Seçgin ise "Öğrencilerimizin seçmeli dersleri arasında yer alan müzik ve tiyatro derslerinde yapılan çalışmaları eylem geçirme isteklerini kabul ettik. BESYO tiyatro grubu olarak ilk sınavımızı vereceğiz. Bu etkinliği öğretmenler haftası kutlamalarına denk getirmeye çalıştık fakat sınav dönemine geldiği için bir hafta gecikmeli olarak sahneleyeceğiz.BESYO Öğrencileri daha önceki yıllarda küçük skeçler sahnelediler fakat ilk defa böyle bir girişimde bulunuyoruz. Tamamını 2. Sınıf öğrencilerimizin oluşturduğu 28 kişilik bir ekip tarafından sahnelenecek oyunumuza tüm öğrencilerimiz ve Aydınlıları bekliyoruz" dedi.

(İK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title