Haberler

Aydemir'den Eğitime Yönelik 5 Talep

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu etabı görüşmelerinde, Erzurum’un eğitim alanındaki bazı beklentilerini seslendirdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu etabı görüşmelerinde, Erzurum'un eğitim alanındaki bazı beklentilerini seslendirdi.

AYDEMİR'DEN EĞİTİME YÖNELİK TALEPLER

Atatürk Üniversitesi ve ETÜ'nün de Araştırma Üniversiteleri Projesine dahil edilmesini isteyen Milletvekili Aydemir, ilde görev yapan öğretmenler için lojman talebinde bulundu, eğitim kampüsü sayısının artırılmasını istedi, Öğretmen Akademilerinden birinin de Erzurum'da kurulmasını önerdi. Aydemir, Erzurum'da 3'üncü Fen Lisesinin açılmasını teklif etti.

'ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ PROJESİ'

Yükseköğretimde kaliteyi yükseltmek amacıyla misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma döneminin başladığına işaret eden Milletvekili Aydemir, "Araştırma üniversiteleri" gibi, yükseköğretim lisanımıza yeni bir kavram girdi. Ankara, Boğaziçi, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, İzmir İleri Teknoloji ve Orta Doğu Teknik Üniversiteleri proje kapsamında araştırma üniversiteleri arasına girdi. Çukurova, Ege, Selçuk, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversiteleri de yedek listeden bu statüden yararlanacak. Bizim, 61'inci bilim yılını idrak etmiş Atatürk Üniversitemiz ve bölgeye yüksek teknik eğitim sinerjisi taşıyan Erzurum Teknik Üniversitemiz var. Bu bazda, bölgenin yüksek eğitim dikkat ve hassasiyetini ifade etmesi noktasında bizim bir üniversitemizin de bu projeye dahil edilmesini, Sayın Bakanım, özellikle hususen istirham ediyoruz. ' dedi.

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ VE EĞİTİM KAMPÜSÜ SAYISININ ARTIRILMASI ÖNERİSİ

Erzurum'da tesis edilen Eğitim Kampüsü sayısının ilçelere de yayılarak artırılmasını öneren Milletvekili Aydemir, ' Şimdi, eğitim kampüsleriyle ilgili, biliyorum ki Bakanlığımızın farklı bir yaklaşımı var. Evlere yakın okullar projesi şu anda cari. Ama bizim, Erzurum'da bunun güzel bir uygulaması başlatıldı. İlçeler noktasına da taşınmasını bu babda da hususen talep ediyoruz. ' diye konuştu.

Aydemir, 'Kurulması planlanan öğretmen akademilerinden birinin Erzurum'da açılması ve Atatürk

Üniversitesinin bilimsel birikim ve bilimsel zenginliklerinden öğretmenlerimizin istifadesi diğer bir beklentimizdir. 'dedi.

ÖGRETMENLER İÇİN LOJMAN TALEBİ VE 3. FEN LİSESİ BEKLENTİSİ

Erzurum'un ilçelerinde görev yapan Öğretmenler için lojman sayısının artırılmasını öneren Milletvekili Aydemir, 'Ve tabii öğretmenlerimiz İlçelerimizde öğretmenlerimizin daha rahat ve huzurlu eğitim ve öğretim vermesi için lojman sayısının artırılması talebimiz var. Bir diğer temennimiz de Erzurum'da bölge ölçeğinde eğitim ve öğretim hizmeti verecek şekilde donanım ve imkan sunan üçüncü fen lisesinin kurulmasıdır. Bunu hususen talep ediyorum. ' diye konuştu.

(ERZ-AT-Y)

. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Aydemir Uğur Aydemir Ak Parti Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title