Haberler

Ayçiçekleri Caddeleri Süsledi

Ayçiçekleri caddeleri süslediTEKİRDAĞ - Türkiye'nin ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan ve doğada sarı gelin olarak adlandırılan ayçiçeğinin Tekirdağ'da dikilen maketleri, yazları sarıya boyayacak, geceleri sahili aydınlatıp vatandaşlara doğal stüdyo ortamı sunacak.

Ayçiçekleri caddeleri süsledi

TEKİRDAĞ - Türkiye'nin ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan ve doğada sarı gelin olarak adlandırılan ayçiçeğinin Tekirdağ'da dikilen maketleri, yazları sarıya boyayacak, geceleri sahili aydınlatıp vatandaşlara doğal stüdyo ortamı sunacak.

Doğanın sarı gelini diye tabir edilen ve hasat döneminde de Trakya'yı adeta sarıya boyayan ayçiçeğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa İlçesi sahilinde maketleri dikildi. Yaz aylarında doğayı sarı rengine bürüyen sarı gelinler, geceleri de sahili aydınlatacak. Öte yandan sahilde fotoğraf çekilmek için vatandaşlara doğal stüdyo ortamı sunan sarı gelinlerin maketleriyle karşılaşan vatandaşlar, bol bol selfiye çekilip, bunun Tekirdağ'ın bir simgesi olduğunu ifade ederek çok beğendiklerini söylediler.

"Güzel bir düşünce"

Maketlerin Tekirdağ için çok güzel bir görüntü olduğunu ifade eden Murat Yayla, "Kim düşünmüşse gerçekten güzel bir düşünce. Parkın peyzaj mimarı kimse gerçekten çok başarılı. Gerçekten çok yakışmış, çok hoş olmuş" dedi.

"Önünde bol bol selfiye çekildik"

Ayçiçeğinin maketlerini çok beğendiğini dile getiren Emel Şentürk Göksoy'da, "Tekirdağ'ın simgesi olduğu içim gurur duyduk bizde. Önünde bol bol selfiye çekildik" diye konuştu.

"Görünce selfiye yapmaya kalkıştık"

Sahile gezmeye çıktıklarını ifade eden Kadriye Şentürk isimli vatandaş ise ayçiçeği maketlerini görünce hemen selfiye çekmeye karar verdiğini belirterek, "Çok güzel olmuş, çok beğendim. Onun için selfiye yapmaya kalkıştık. Nede olsa Tekirdağ'ın simgesidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Trakya Bölgesi Süleymanpaşa Tekirdağ Türkiye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title