Haberler

Ayçiçeği tarlaları hem göze hem de cebe iyi geldi

Güncelleme:

Ayçiçeği tarlaları hem göze hem de cebe iyi geldi

Güzelliği göz kamaştırdı, fiyatı da çiftçiyi sevindirdi

Vezirköprü'de 87 bin dönüm olan ayçiçeği tarlaları bu sene 100 bin dönüme çıktı

SAMSUN - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 100 bin dönüm alana ekilen ayçiçeği görsel güzelliğiyle vatandaşların ilgi odağı olurken, fiyatıyla da çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Birçok tarım ürününün bir arada yetiştirilebildiği ender coğrafyalardan biri olma özelliği taşıyan Vezirköprü ilçesinde bu sene ayçiçeği üretimine de ağırlık verildi. Tütüne kota getirilmesi ve geçen sene fiyatların kilo başına 2,20 kuruştan, 2,60 kuruşa çıkması ayçiçeğine olan ilgiyi arttırdı. Geçen sene 87 bin dönüm olan ayçiçeği tarlaları bu sene 100 bin dönüme çıkarken, çiftçiler ayçiçeğinden bu sene kilo başına 3 lira gelir bekliyor. İlçenin büyük bir bölümünü kaplayan ayçiçeği tarlaları aynı zamanda doğa severler için de eşsiz manzaralar oluşturuyor.

"Ayçiçeği üretimi bu yıl arttı"

Sulu tarım arazilerinin artmasıyla verimliğin ve çeşitliliğin daha da artacağını ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Ayçiçek üretimi geçen sene 87 bin dekar alanda yapılıyordu. Arazimiz çok verimli olduğunda rekoltemiz çok yüksek oldu. Ayçiçek para edince üreticilerimiz geçen yıl güzel kazandı. Ayçiçeği ekili alan şu anda da 100 bin dekar alana çıktı. Toplam 280 bin dekar ekili arazimiz var. Bu alanlarda kenevir, tütün, ayçiçeği ve pancar da dahil olmak üzere hemen hemen bütün ürünlerin üretimi yapılıyor. Şu anda sulu tarım yapıyoruz. Sulu tarım arazimizi 280 bin dekara çıkardığımız zaman rekolte de kendiliğinden yükselmiş olacak. Bu ekonomiye de katkı sağlayacak. Çiftçilerimizin yılda 2-3 ürünü alması mümkün olacak. Elimizi biran önce çabuk tutup, sulama alanlarının çoğalması için çalışıyoruz. Bu yıl 10 mahallemize daha sulama gelecek. Bunun içerisinde Yağınözü'nden Çeltek-Narlısaray bölgesi olmak üzere" dedi.

Doğaseverler ayçiçekleri arasında gezinip, fotoğraf çekiyor

Ayçiçeği, ekonomik getirisinin yanında görsel güzellik de meydana getiriyor. Yol boyunca uzanan ayçiçeği tarlaları, yeşilliklerin arasından güneş gibi parlıyor. Ayçiçeğini açmış halde yakalayan vatandaşlar da arabalarını durdurup, ayçiçekleri arasında gezip selfie yapıyorlar.

Geçen sene bin 850 çiftçi tütün ekerken, bu sene tütün ekenlerin sayısı bin 82'ye düştü. Tütün ekmeyen çiftçiler, ayçiçeğine yöneldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Vezirköprü Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title