Haberler

Ayasofya Müzesi'nde Mevlana Sergisi Açılacak

Unesco Mevlana Yılı Etkinlikleri Kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Tarafından 'Aşk Ocağında Can Olmak-insanlığın Mirası: Mevlana Celaleddin-i Rumi' Sergisi, Ayasofya Müzesi'nde 19 Haziran'da Açılacak.

UNESCO Mevlana yılı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ''Aşk Ocağında Can Olmak-İnsanlığın Mirası: Mevlana Celaleddin-i Rumi'' sergisi, Ayasofya Müzesi'nde 19 Haziran'da açılacak.

Zarakol İletişim Hizmetlerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Prof. Uğur Derman, Tuğrul İnançer, Dr. Nuri Şimşekler ve Ekrem Işın'dan oluşan Danışma Kurulunun yol göstericiliğinde hazırlanan serginin küratörlüğünü Ekrem Işın yapıyor.

Sergide, Mevlana ve 800 yıl boyunca müzik, edebiyat, hat gibi güzel sanatlar alanlarında toplumu derinden etkileyen Mevlevilik kültürünü anlatan eserlere yer verilecek.

Ayasofya Müzesi'nde özel olarak tasarlanmış geçici bir bölüm içinde gerçekleşecek olan sergide, Konya Mevlana Müzesi, Konya ve Ankara Etnografya müzeleri, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Divan Edebiyatı Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yıldız Şehir Müzesi ve İstanbul Sadberk Hanım Müzesi'nden derlenen 200'ye yakın özgün eser yer alacak.

Sergi, ''Hayatı ve Düşünceleriyle Mevlana'', ''Mevleviliğin 800 yılı'', ''Mevlevi Dergâhı'', ''Matbah-ı Şerif'', ''Mevlevilikte Giyim - Kuşam'', ''Müzik ve Sema'', ''Hat, Edebiyat ve Mevlevilikte Sembolizm'' başlıklar altında 9 ana bölümden oluşacak.

Sergi, 12 Ağustos 2007 tarihine kadar pazartesi günleri hariç 09.00-18.30 saatleri arasında açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title