Haberler

Ayasofya'da "Müzeler Gecesi" Kuyruğu - Istanbul

"Avrupa Müzeler Gecesi" dolayısıyla ücretsiz olarak gece saatlerine kadar açık olan Ayasofya'da, yoğun ilgiden dolayı ziyaretçi kuyruğu oluştu.

"Avrupa Müzeler Gecesi" dolayısıyla ücretsiz olarak gece saatlerine kadar açık olan Ayasofya'da, yoğun ilgiden dolayı ziyaretçi kuyruğu oluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 36 müze, 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla düzenlenen, "Avrupa Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında bu gece saat 23.00'a kadar ziyarete açık kalacak.

Müzelerin ücretsiz olduğunu öğrenerek gelen vatandaşlar, Sultanahmet Meydanı'nda yüzlerce metrelik kuyruk oluşturdu. Sultanahmet Camisi önünden başlayan ziyaretçi kuyruğuna giren vatandaşlar, yanlarına aile ve çocuklarını da alarak Ayasofya Camisi'ni ziyaret etti.

Müze önündeki güvenlik görevlileri, içerideki yığılmaları önlemek için, ziyaretçileri bölüm bölüm içeri alarak, gerekli uyarıları yaptı. Girişte ücretsiz bilet alan ziyaretçiler, müzeyi ziyaret etmenin memnuniyetini dile getirdi.

Ziyaretçilerden bazıları uygulamanın sadece bir gün olarak değil, yılın belirli günlerinde ücretsiz olmasını isterken, bazıları ise hafta sonlarının ücretsiz olmasını talep etti. Bir kısım ziyaretçi ise Ayasofya'nın Türk vatandaşlarına ücretsiz olması gerektiğini savunarak, uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Ziyaretçi yoğunluğunu görüp merak eden bazı vatandaşlar ise Ayasofya'yı ziyaret edemeden geri döndü.

En son ziyaretçinin saat 22.00'de içeri alındığını belirten yetkililer, Ayasofya'nın saat 23.00'te ziyarete kapanacağını ifade etti.

Etkinlik kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Ayasofya, Türk ve İslam Eserleri Müzesi de, saat 23.00'a kadar ziyaret edilebilecek.

"Avrupa Müzeler Gecesi", 18 Mayıs'ta Avrupa Konseyi, UNESCO ve ICOM'un himayelerinde Avrupa'da 13, ülkemizde ise 12'nci defa gerçekleştiriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title