Haberler

Ayamder MHP'li Başkan Adaylarını Ağırladı

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) MHP büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarıyla buluştu.

Riva Otel'de düzenlenen kahvaltılı toplantıya MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan, partililer, iş adamları ve meclis üyesi adayları hazır bulundu. Toplantının sunuculuğunu ise AYAMDER Başkan Vekili Mustafa Vursavuş yaptı.

"ADANA KÖTÜ İMAJINDAN KURTARILSIN"

AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, toplantıda yaptığı konuşmada, yap-sat iş yapan müteahhit arkadaşıyla 2010 yılında ortak kurdukları bir dernek olduklarını belirterek, "100'ün üzerinde üyesi bulunan AYAMDER'in sektörün sorunlarını gündeme taşımak ve bu arada sosyal sorumluluk projelerinde yer almak ve üyeler arası işbirliğini geliştirmek gibi amaçlarla kurulmuş bir dernektir" dedi.

Murtaza Kılçık, son yıllarda meslektaşlarının çok sıkıntılı günler geçirdiklerini hatırlatarak, "Artık, önümüzde bir seçim var. Adana güvenilebilir itibar edebileceği bir başkan seçecektir. Seçimin ardından bir çok sorunun üstesinden gelinecektir. Adana'yı bugün ki kötü imajından kurtararak iyi bir Adana vizyonuna kavuşturulacağından hiç şüphemiz yoktur. Bu yüzden sizlere seçim çalışmalarınızda başarı diliyorum" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZ KESİLDİ"

Müteahhitlerin yaşadığı sıkıntıları örnekleriyle veren Kılçık, "Kentimizin en ciddi yaşadığı sıkıntılardan bir tanesi imar sorunudur. Son 5 yılda Adana yap-boz tahtasına çevrilmiştir. Halen bugün bile meclis ile komisyon arasında bir çok konu gidip gelmekten çözülememiştir. Süreç bir türlü çözüme kavuşmamaktadır. En basit örneği içinde bulunduğumuz Reşatbey Mahallesindeki Mia alanlarıdır. Bir türlü meclis de karara bağlanamamıştır. İnsanları ve Adana'yı meşgul etmek kimsenin hakkı değildir. Siyasi dengesizlik işlerimizi bu hale getirmiştir. Seçimle birlikte Adana'mız inşallah bu tür sorunlardan kurtulur diye bekliyoruz. Biz bu yaşananlara üzüldük. Konut fiyatları olmaması gereken yerlere geldiyse bunun sebebi bu krizlerden kaynaklanmıştır. Çünkü, müteahhit arkadaşlarımız Adana'da inşaat yapacak arsa bulamıyor. İmar sorunlarına dolayı bir çok arkadaşımızı imkanları olmasına rağmen inşaat yapamıyor. Hamle yapmamızın önü kesiliyor" ifadesini kullandı.

"BİR TANE ÇİVİ ÇAKILMADI"

Kentsel dönüşüme de değinen Başkan Kılçık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kentimizi de bir çok yerde kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Ama uygulamaya bakıldığında fiiliyat da çok az yerde proje hayata geçirildi. Büyükşehir'de ilan edilen 9'a yakın yerde bir tanesine dahi çivi çakılmadı. Bu yerlerde vatandaş kendisin proje yapmak istiyor üzerinde şerh olduğu için yaptırılmıyor. İnşallah seçimlerden sonra bu dönem de göz den geçirilerek kendi imkanlarıyla inşaatı yapacak yerlerde bu tedbirlerin kaldırılmasını önemsiyoruz."

Adana'da merkez otopark dışında ne bir otopark nede kamulaştırılmış otopark parselinin olmadığını hatırlatan Kılçık, "Adanalı parkmatiklerle idare ediliyor. Merkezin en büyük sorunu otopark sorunudur. Bununda bir an önce çözülmesi gerekir" dedi.

Başkanlar kadar meclis üyelerinin de kıymetli olduğunu ifade eden Kılçık, son olarak belediye meclislerinde yeterli sayıda teknik vasıfları olan piyasa şartlarını bilen arkadaşlara destek verilmesini isteyerek partililere seçim başarısı diledi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAK CESARET İSTER"

"Kentsel dönüşüm yapmak Cesaret ister" diyen MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü' de, inşaatları yaparken kimsenin malını gasp etmeyeceklerini belirtti. Sözlü, "Adana'mızın müteahhitleriyle büyük ortaklıklar kurarak Adana'ya ışık saçacağız, gücünü göstererek nam salacağız. Bunu da siz müteahhitlerimizle başarabileceğimize inanıyoruz. Sizlerin yapacağınız hamleler, herkesin lehine olacaktır. Kimse, belediyeye evrakını getirdiğinde aracısı devreye sokmayacak, birilerine rüşvet vermek zorunda kalmayacak.Biz şehir planlamalarını yaparken sizleri çağırarak oy birliğiyle yapacağız. Gizlimiz, saklımız olmayacak. Adana'nın yükünü hep birlikte paylaşacağız" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Seyhan Riva Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title