Haberler

Ayakkabıcılar Kotasız İthalattan Şikâyetçi

İzmir Ayakkabı İmalatçıları Odası Başkanı Tahsin Güzel, Kotasız İthalatın Ayakkabı Sektörünü Olumsuz Etkilediğini Belirterek,"Yurt Dışından Gelen Mallar Yerli Üretimi Bitirme Noktasına Getirdi" Dedi.

İzmir Ayakkabı İmalatçıları, Satıcıları ve Tamirciler Odası Başkanı Tahsin Güzel, ithalatta belli standartların oturtulmaması yüzünden sektörlerinin dar boğaza girdiğini ve büyük yükler taşımak zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Güzel yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ithalat standardı uygulamayan tek ülke olduğunu belirterek "Türkiye'nin her tarafında özellikle Çin'den gelen ürünler satılıyor ve yerli üretimi zora sokuyor" dedi. Bu konuda kurumların duyarsızlığından şikayetçi olan Güzel, resmi rakamların geçen yıl 22 milyon çift ayakkabının ülkeye girdiğini gösterdiğini, ancak asıl rakamın bunun çok üzerinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'de yılda kişi başına ortalama 1.9 çift ayakkabı satıldığını belirten Güzel, 420 milyon çift olan yerli üretim kapasitesinin ihtiyacın çok üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Hem ihtiyaç yokken ithalat yoluyla işgal ediliyoruz hem de onlarla mücadele edebilmemizi sağlayacak destekten mahrumuz. Bizim maliyetlerimiz Çin' in 7 kat, Avrupa'nın 3,5 kat üstünde. Bu şartlarda rekabet edebilmemiz mümkün değil" dedi. Hükümetin pek çok konuda yaptığı gibi bu konularda da yeni düzenlemelere gitmesini beklediklerini ifade eden Güzel, KOBİ'lere de sanayicilere yapıldığı gibi vergi indirimlerinden yararlanma fırsatı verilmesi, işletme kredilerinde yardımcı olunması ve enerji tüketiminde şartların üretici lehine kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

KOLTUK SEVDASINA KAPILDILAR

Güzel, "Devletin asli görevleri sadece savunma, sağlık değildir. Elbette çok önemli konulardır, ancak bunun yanı sıra küçük sermayeyi, halkı da korumalı kollamalıdır" dedi. Üretimin istihdam demek olduğunu söyleyen Güzel, esnaf odaları olarak çalışmalarına devam ettiklerini, iç piyasa ile ilgili olarak oluşturdukları raporları hükümete sunduklarını belirtirken, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden gereken desteği görmediklerini söyledi. Güzel, "İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin esnafı temsil etmek gibi bir sevdası yok. Bütün sorun koltuklarını korumakta. Onlarınki koltuk sevdası. Esnaf kuruluşlarının görevi küçük sermayenin haklarını korumaktır, oturdukları koltuğu değil" dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title