Haberler

Ayakkabı Boyacılığından Dünya Şampiyonluğuna

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ayakkabı boyacılığı yaparken 7 yıl önce güreşe başlayan işitme engelli Sinan Sadak, bu branşta büyük başarılar elde etti.

ABİDİN YEL - Cizre'de ayakkabı boyacılığı yaparken, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde güreşe başlayan işitme engelli Sinan Sadak, bu branşta büyük başarılara imza attı.

Cizre'de 8 nüfuslu yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sinan Sadak (19), duyma yetisini kaybetmesine rağmen küçük yaşlarda ayakkabı boyacılığı yaparak, ailesinin geçimine katkıda bulundu.

Sadak'ın hayatı 2008 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü bünyesinde güreş eğitimi veren antrenör Levent Kaleli ile tanışmasıyla değişti.

Kaleli'nin desteği ile güreşe başlayan ve bu arada ayakkabı boyacılığına devam eden Sadak, kısa sürede güreş müsabakalarında büyük başarı gösterdi.

Katıldığı yarışmalarda 4 kez Türkiye şampiyonluğu, bir kez de dünya ikinciliği elde eden Sadak, yaklaşık 3 ay önce Ermenistan'da yapılan İşitme Engelliler Yıldızlar ve Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

"Amacım, gençleri spora teşvik etmek"

Batman Petrol spor Kulübü bünyesinde güreşe devam eden Sadak, AA muhabirine, 8 yaşından 12 yaşına kadar ayakkabı boyacılığı yaparak aile bütçesine katkı sunmaya çalıştığını anlattı.

Antrenörü Levent Kaleli'nin önerisiyle spora başladığını belirten Sadak, şöyle konuştu:

"İki yıl sonra Kızılcahamam Kulübü'ne transfer oldum. Oradayken 2012 yılında İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda dünya ikincisi oldum. 2014 yılının Ekim ayında Erivan'da dünya şampiyonu olmayı başardım. Bu işi yaparken öncelikli amacım doğru bir insan olarak bölge gençlerini spora teşvik etmekti."

Gençlere spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Sadak, hedefinin 2017 yılında Samsun'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda altın madalyaya ulaşmak olduğunu söyledi.

- " Cizre'nin başarıyla gündeme gelmesini istiyoruz"

Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Antrenörü Mevlüt Mercimek de, Sadak'ın diğer engellilere iyi bir örnek olduğunu belirterek, "Bir kişi ne kadar engelli olsa bile onun spor yapmayacağı anlamına gelmez. Bizler artık Cizre'nin olaylarla değil, Sinan gibi sporcuların elde ettiği başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz" dedi.

Antrenör Ali Özdemir de, Sadak'ın elde ettiği başarıların tesadüf olmadığını vurgulayarak, "7 yıllık azimli çalışmanın ürünüdür" dedi. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title