Haberler

Ayağına Taş Düştü Hayatı Kurtuldu

Dünyayı yasa boğan Soma'daki maden ocağında çalışan bir işçinin faciadan 1 gün önce geçirdiği iş kazası, hayata tutunmasını sağladı.

Yürümekte güçlük çektiği şiş ayağıyla maden ocağında can veren akrabalarının cenazesine katılan Yılmaz Yıldırım, "Raporlu olmasam ben de o gün madende olacaktım" dedi. Soma ilçesindeki madende dokuz yıldır çalışan Yılmaz Yıldırım'ın (31) faciadan bir gün önce maden ocağında ayağına bir taş parçası düştü. Hastaneye götürülen Yıldırım'a doktor, 10 gün rapor verdi. Ertesi gün yaşanan maden kazasında onlarca mesai arkadaşı ile amca çocukları İlkay ve Sami'yi kaybeden Yılmaz Yıldırım'ın yaşadığı şok, bununla kalmadı. Zira 11 kişinin hayatını kaybettiği İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmarede köyündeki cenaze törenine giden Yılmaz, yeğenlerinden birinin cesedinin yanlışlıkla gönderildiği Balıkesir'de toprağa verildiğini öğrendi. İki çocuk babası İlkay Yıldırım'ın cenazesi 9 arkadaşı ile birlikte toprağa verilirken yanlışlıkla Balıkesir'de defnedilen Sami Yıldırım da kazılan mezarından çıkarılarak tekrar köyüne gönderildi. Şok üstüne şok yaşayan Yıldırım, 9 yıldır çalıştığı madende başına gelenleri anlattı.

Madenin daha önceki işletmecisi döneminde yaşam bacaları olduğunu, fakat sahiplerinin değişmesinin ardından bu bacaların maliyet yüksekliği sebebiyle kaldırıldığını anlattı. Yaşam bacasının bölge bölge gezmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, başından geçen iş kazasını şöyle anlattı:"Faciadan bir gün önce, yer altında çalışırken ayağıma taş düştü. Ortopedi doktoru bana 10 gün rapor verdi. Raporlu olmasam bende orada olacaktım." Cenaze töreni için geldiği Elmadere köyünde 17 kişinin facianın yaşandığı madende çalıştığını kaydeden Yıldırım, aralarında iki yeğenimin de bulunduğu 11 kişi vefat etti. Aralarında amcamın oğlu olan iki yeğenim de bulunuyordu" diye konuştu.

Facianın ardından sendikanın istifa etmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sendika seçimlerimde kendi yönetimimizi seçmek istediğimizde, şirket bize çıkış veriyordu. Elimize zarf tutuşturup, bize zorla şirketin sendikası için oy kullandırıyorlardı. Adil bir sendika seçimi yapamıyoruz. Müdürler ne istiyorsa onu yapmak zorunda kalıyoruz. Sendika, şirket ve devletin sendikasıdır. Kesinlikle işçinin sendikası değil. Şirket ne derse zorla onu yapıyoruz dinlemeyenlere çıkış veriliyor."

ONUR AKTAŞ-OSMAN AKIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Kınık İzmir Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title