Haberler

Ay Işığında Çamur Banyosu Keyfi

İstanbul - (özel) - Tüm Yurtta Etkili Olan Bunaltıcı Sıcaklar, Çamur Banyolarını Da Ay Işığına Taşıdı. Termal Su Ve Çamuruyla Meşhur Denizli'nin Karahayıt Beldisi'nde Tatillerini Geçiren Yerli Ve Yabancı Turistler, Gece Yarısından İtibaren Çamur Banyolarına Akın Ediyor.

İSTANBUL - (ÖZEL) - Tüm yurtta etkili olan bunaltıcı sıcaklar, çamur banyolarını da ay ışığına taşıdı. Termal su ve çamuruyla meşhur Denizli`nin Karahayıt Beldisi`nde tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistler, gece yarısından itibaren çamur banyolarına akın ediyor.

GECE YARISINDAN İTİBAREN ÜCRETSİZ ÇAMUR HAVUZUNDA İĞNE ATSAN YERE DÜŞMÜYOR

Karahayıt Belediyesi`nin yaptırdığı bölgenin merkezinde bulunan ¨Kırmızı Su Termal Çamuru¨nda güneş batması ile birlikte neredeyse yer bulmak imkansız. Ücretsiz girilen çamur havuzunda Türkiye`nin dört bir yerinden gelen yerli turistler şifa arıyor. Kimi dertlerini gidermek için çamuru vücuduna sürerken kimi de 55 derecelik termal sudan içiyor. 16 yaşındaki Gözde Etli, sırf suratındaki sivilcelerini yok etmek için Kastamonu`dan Karahayıt`a gelmiş. Haftada 3 gece tüm vücuduna çamur süren ve ay ışığında kurumasını bekleyen 28 yaşındaki Artvin`li İbrahim Kurtoğlu, ¨Güzellik Allah vergisi olsun. Biz şifa için yapıyoruz¨ dedi.

Ücretsiz girilen tesiste çalışan belediye görevlileri, vatandaşları zor dışarıya çıkartıyor. Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural, ¨Günde ortalama yazın yani 6 ay, günübirlik 15 bin kişi ziyaret ediyor. Kışın bu rakam 7500`e düşüyor. Yani bize yılda ortalama 2 milyon insan Karahayit`i ziyaret ediyor¨ dedi.

OTELLERDE DANSÖZLÜ ÇAMUR GECELERİ

Beldedeki otellerin durumu belediyenin ücretsiz çamurundan farksız. Otel görevlileri açıkhavadaki çamur banyolarında her gece dansözlü eğlence düzenliyor. Türkiye`ye özgü termal ile oryantel birleşince yabancı turistler, eğlenceyi sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor. Yacancı turistler çamur havuzunun içinde dansözle karşılıklı göbek atıyor. Rusya`dan gelen çift, suyun çok sıcak olması ve ilk defa girdiklerinden dolayı zorlandıklarını belirtti. Bursa`dan gelen Sevda Aydoğanlar, eğlence ve güzelleşmeyi aynı anda yapabildiği için mutlu. Her gece kız kardeşi ile çamura giren Aydoğanlar, ¨Gündüzleri çok sıcak olduğu için gece karanlıkta güzelleşiyoruz, ay ışığında. Biz çok faydasını gördük. Yıkandıktan sonra vücudunu yumuşacık yapıyor. Kükürt olduğu için kokusu biraz keskin ama çok güzel¨ dedi.

TERMAL SU VE ÇAMUR NELERE İYİ GELİYOR?

Sağlık Bakanlığı Termal Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün verdiği raporda termal su ve çamurun böbrek taşı, romatizma, siyatik, kireçlenme, kadın ve deri hastalıkları, bel ve boyun fıtığı, sindirim, mide, bağırsak, karaciğer, safra, diyabet, egzama ve metabolizma bozuklukları tedavisinde kullanıldığı belirtiliyor. Ayrıca kırışıklıkları giderme, cilt üzerindeki siğilleri yok etme ve vücut direncini artırma özellikleri bulunduğu kaydediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title