Haberler

Avusturyalı Kaşifler Dünyada Bir İlke İmza Attı

Dünyada Enerji Dar Boğazı Yaşanırken, Avusturyalı Kaşifler, Tükenmekte Olan Enerji Kaynaklarına Alternatif Olarak, "Alternatif Enerjide Rüzgar Tribünü ile Rüzgardan Enerji Üretimini" İlk Kez Gerçekleştiren Bir Buluşa İmza Attı.

Dünyada enerji dar boğazı yaşanırken, Avusturyalı kaşifler, tükenmekte olan enerji kaynaklarına alternatif olarak, "alternatif enerjide rüzgar tribünü ile rüzgardan enerji üretimini" ilk kez gerçekleştiren bir buluşa imza attı.

Avusturya'nın Linz şehri St. Ulrich Mühlkreis kasabasında faaliyet gösteren Avusturya firması "Austrowind" şirketi yöneticileri, yeni buluşlarıyla Türkiye'den Permosan A.Ş. şirketiyle bir anlaşma yaptı.

İki şirket, aralarındaki anlaşma gereği olarak, enerji tribününü Türkiye, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri'ndeki şahış, kurum ve kuruluşların hizmetine sunmayı amaçlıyor.

Austrowind Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ing Josef Ecker yaptığı konuşmada, "Yeni bir buluşla, insanlığın yararına sunacağımız rüzgar tribünü teknolojisi, inanıyoruz ki, dünyada hızla tükenmekte olan enerji kaynaklarına alternatif bir sistem olacaktır. Henüz yeni olmamıza rağmen ilk etapta Avusturyalı firmalar ve çiftlik sahiplerine 22 adet satış gerçekleştirdik. Daha da ileriye gitmek için Türkiye'den Permosan şirketi ile bugün bir anlaşma yaparak Türkiye, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri'nde bu rüzgar tribünüyle rüzgardan enerji üretimini sağlayacağız" dedi.

Permosan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Berat Altın da yaptığı açıklamada, "Dünyada enerji kaynakları hızla tükenmektedir. Tükenmekte olan bu enerji kaynaklarına alternatif olarak üretilen değişebilir, kullanılabilir enerjiler üretilme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Biz de bunun için burada bulunuyoruz" diye konuştu.

"Dünyada gerçi bildiğimiz kadarıyla İspanya, Almanya ve Amerika'da 1 mw ve 2 mw üzerinde rüzgar enerji tribünleri üretilmektedir. Ancak onlar daha çok, hükümetlere ya da devletlere genel enerji açığını tamamlamak üzere oluşturulmuş projelerdir" diyen Berat Altın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki proje ise, 200 kilowatt'ın altındaki ihtiyaçları karşılanması üzere dağ otelleri, çiftlik evleri, su santralleri, telefon ve GSM santrallerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulan bir enerji sistemidir.

Bağımsız çalışır. Devletle bir alakası yoktur. Özel hizmete ve özel ihtiyaçlara yöneliktir. Burada bulunan bu 5 kilowatt'lık rüzgar enerji tribünü, Austrowin firmasının dünyada ilk kez ürettiği ve burada ilk kez satın alınmış bir tribündür. Biz de bu teknolojiyi ülkemize götürüp insanlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek için Permosan A.Ş. olarak yardımcı olacağız. Ortağımız üretici firma ile birlikte 3 kw, 5 kw, 10 kw ve 20 kw'lık tribünleri, Türkiye'ye Ortadoğu ve Türkiye Cumhuriyetleri olmak üzere bu bölgelerin genel temsilciliği için buradayız. Kendileriyle yapmış olduğumuz bu anlaşma bu bölgeleri kapsamakda olup umuyorum ki bundan sonra ülkemize ve diğer saydığım bölgelerde bu insanlara bu tribünleri ulaştırarak enerji açığını kapatmalarına yardımcı olabileceğiz" dedi.

Altın, "Burada bulunma sebebimiz şirketimizi temsilen bir ortaklık anlaşmasıdır. Avusturya kökenli olan Austrowind firmasının dünyada ilk defa üretiyor olduğu 200 kw altındaki rüzgar enerji santralleri için burada bulunmaktayız. Bilindiği üzere dünyada enerji kaynakları hızla tükenmektedir. Bu enerji kaynaklarına alternatif enerji kaynakları arandığı için ve temiz bir enerji kaynağı söz konusu olduğundan, geleceğimizi ve çocuklarımızın geleceğini özellikle kurtaracağı için biz de böyle bir işe öncelik verdik ve onun için buradayız" dedi.

Ürünün amacının rüzgar enerjisinden elde edilen enerji olmakla birlikte ayrıca önümüzdeki günlerde bu ürünün daha da geliştirilerek bulunduğu ortamlara sıcak stok sağlayacağı ve bulunduğu ortamlarda ürettiği enerjiyi stok edilebilecek duruma getirileceğini de belirten Altın, bununla ilgili çalışmalar Austrowind firması tarafından devam etmekte olup biz de bununla birlikte kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız. Bizim amacımız, ülkemize, ülkemizdeki çocuklarımıza, ülkemizdeki insanlarımıza, ülkemizdeki sanayi kuruluşlarına daha ucuz daha alternatifli bir enerji imkanı sağlamak. Tüm amacımız budur. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte buradayız" dedi.

(MEA-NO-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title