Haberler

Avusturya "Viyana'yı" Unutmadı

Türkiye'nin AB'ye Üyeliğine En Fazla Karşı Çıkan Ülkelerden Biri Olan Avusturya'daki İmajını Düzeltmek İçin Büyükelçilik Tarafından Ayrı İnternet Sitesi Oluşturuldu, Sitedeki Ankette, "Aşağıdaki Faktörler Türkiye'nin Avusturya'daki İmajının Oluşmasında Ne Derece Belirleyici?" Sorusunun Seçenekleri Arasında "17. Yüzyıldaki Viyana Kuşatması" da Yer Aldı.

Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin en fazla kaygı uyandırdığı ülkelerden biri olan Avusturya'daki imajını düzeltmek için büyükelçilik tarafından ayrı bir internet sitesi oluşturuldu.

Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, "tuerkeidialog.at" adresinde açılan internet sitesindeki sunuş yazısında AB ve Türkiye'nin, Birliğe katılım konusunda karşılıklı umutlar taşıdıklarını belirtti. Yenel, "İki taraf da karşılıklı olarak birbirlerine daha fazla katkıda bulunmalı" dedi. Her iki tarafta da AB ülkelerinde olduğu gibi birçok soru ve kuşkucu değerlendirmelerin yer aldığını kaydeden Yenel, "Avusturya'da Türkiye'nin AB'ye katılmasına karşı olan kesimler var. Ülkemin büyükelçisi olarak görebildiğim kadarıyla bu ifade edilenler sıklıkla çok duygusal ve toptancı değerlendirmelerden kaynaklanıyor. Bu yüzden Türkiye, sizlerle doğrudan görüş alışverişi sağlamak amacıyla buradaki platformu oluşturmaya karar verdi, çünkü bizim için sizlerin değişik alanlardaki düşüncelerinizi anlamak önemli" dedi. Viyana Büyükelçisi Yenel, Avusturyalıları sitede açılan bir ankete katılmaya ve Türkiye hakkındaki görüşlerini yansıtmaya davet etti.

"VİYANA KUŞATMASI TÜRKİYE'NİN İMAJINI NASIL ETKİLİYOR?"

Söz konusu ankette, "Aşağıdaki faktörler Türkiye'nin Avusturya'daki imajını oluşmasında ne derece belirleyici?" sorusunun seçenekleri arasında "17. yüzyıldaki Viyana kuşatması, Kıbrıs sorunu, Türkiye'nin nüfusunun özellikle gençlerden oluşması, Avrupa ve Orta Doğu arasında arabulucu rolü, Turizm ülkesi olması, PKK terörü, Yüksek ekonomik büyüme ve ekonomik dinamizmi" sayıldı.

8 dakikada tamamlanması istenen ankette, "Türkiye adını duyunca aklınıza ilk ne geliyor?", "Türkiye hakkında sahip olduğunuz her fikrin doğru olduğuna emin misiniz?" soruları soruluyor. Müslüman dünyada uzun bir deneyime sahip demokrasiyle yönetilen tek ülke olarak Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelerle karşılaştırıldığında AB için bir yarar sağlayıp sağlamayacağı da sorulan ankette şu sorular da yer alıyor:

"-Türkiye'nin çoğunluğu Müslümandır. Türkiye'de din ve devlet işlerinin birbirinden ayrıldığını biliyor musunuz?

-Türkiye'nin dünyanın en güçlü 19 ekonomisinden biri olduğunu biliyor musunuz?

-Türkiye AB'ye katıldığında, bugün Avusturya'da yaşayan bir çok Türkün anavatanlarına döneceğine inanıyor musunuz?

-Türkiye ekonomiden medeni haklara birçok alanda reform adımları atıyor. Bunlar yeterince hızlı gerçekleşiyor mu?

-Orta Doğu'daki Türk politikası konusundaki değerlendirmeniz nedir?

-Genel olarak bakıldığında Türkiye Avusturya'daki olumlu imajını güçlendirmek için neler yapmalıdır."

ERMENİ İDDİALARI VE PKK

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title