Haberler

Avusturya Medyası 'Milli Zafere' Geniş Yer Verdi

Euro 2008 Çeyrek Final Maçında Hırvatistan'ı Eleyerek Yarı Finale Yükselen Türkiye'nin Galibiyetine Dünya Basınında Olduğu Gibi Avusturya Medyasında da Geniş Yer Verildi.

Euro 2008 çeyrek final maçında Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale yükselen Türkiye'nin galibiyetine Dünya basınında olduğu gibi Avusturya medyasında da geniş yer verildi.

Avusturya gazeteleri Türkiye'nin zaferini, ''Penaltı gerilimi ve Türklerin bayramı'' ortak başlıklarıyla manşetlerden verdiler.

Kurier Gazetesi, ''Uzun mücadeleden sonra şaşırtıcı bir sonuç'' ve ara başlıklarda ise ''On bir metreden gelen şans'' diye yazarken, 12 sayfalık Euro Kurier spor ekinde kaleci Rüştü'nün atılan penaltı kurtarışını kapak olarak verdi. Gazete, 3 sayfa ayırdığı Türkiye-Hırvatistan maçında millilerimizin mücadelesine büyük fotoğraflarla geniş yer verdi.

Österreich Gazetesi, ''Türkiye penaltı gerilimini kazandı'' başlığıyla yazdığı haberinde, "Türkler 11 metreden gelen zaferi kutluyor. Viyana'nın 16. bölgesi Ottakring böyle canlı bir parti görmedi'' ara başlıklarını yayımladı. milli maçı dakika dakika okurlarına aktardı, spor ekinde ise maça 7 sayfa yer ayırdı. Kapakta ise Türk ve Hırvat seyirciden yüzlerinde bayraklarının rengini taşıyan insan başlarına yer verildi.

Kronen Zeitung: ''Türk Milli Takımı, maçın son dakikalarında gerilimi bir polisiye filme taş çıkartacak bir beceriyle Hırvatistan'ı mağlup edip yarı finale yükseldi'' anlamında başlıkla okuyucusuna maçı aktardı.

Euro extra spor eki ise milli maça 5 sayfa ayırdı. Gazete, Rüştü'nün penaltı kurtarışını ön plandan kalede uçarak topu ellerinde tutarken pozisyonunu kapak yaptı.

(MEA-ERS-ERS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title