Haberler

Avusturya Meclis 2. Başkanı Kopf'dan Atso'ya Ziyaret

Avusturya Meclis 2. Başkanı Karlheinz Kopf, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

Başkan Budak, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya'da deniz-kum-güneşe dayalı turizmi çeşitlendirmek için çalıştıklarını ve bu çalışmalar sonucunda kentin kongre turizminde de önemli mesafe kaydettiğini vurguladı.

Antalya'nın 2014'te Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği'ne ev sahipliği yaptığını, 2015'de ise G20 Zirvesi gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yapacağını kaydeden Başkan Budak, şöyle konuştu:

"1-5 Kasım 2014'de Uluslararası Kongre Profesyonellerini ICCA Genel Kurulunda Antalya'da ağırladık. ICCA Genel Kurulu'nu Antalya'ya çekebilmek için ATSO meclis üyeleriyle Viyana'da lobi çalışmalarında bulunmuştuk. Kongre turizminde markalaşmış Viyana'nın bize bu konuda verdiği destek çok önemliydi ve bu destekle Antalya, Meksika'nın Monterey ve ABD'nin Houston kentlerini geride bırakarak ICCA'yı aldı ve bir kongre destinasyonu olarak bilinirliğini artırdı. Önümüzdeki süreçte G20 liderlerini ve işadamlarını kentimizde ağırlayacağız. 2016'da ise Botanik temalı EXPO'ya ev sahipliği yapacağız. Avusturya'nın EXPO'ya katılması çok önemli. Ülkenizi bu önemli etkinlikte görmek isteriz."

İşadamlarına vize kolaylığı sağlanmasının önemini vurgulayan Budak, "Biz işadamları olarak yatırım yapmaya hazırız. Sizlerden de yatırımcıları bekliyoruz" dedi.

İlişkilerin yüz yüze olduğu zaman daha kolay yürütülebileceğine de değinen Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde üretilen mallarımız Avrupa ülkelerinde serbest olarak dolaşıyor, fakat bu ürünleri üreten iş adamlarımız ne yazık ki dolaşamıyor. İş adamlarımıza vize kolaylığı sağlanmalıdır. Bu kolaylığın sağlanması iki ülke arasındaki ticareti geliştirecektir. Ticaretin gelişmesi de iki ülke arasındaki dostluğu daha da geliştirecektir."

"Vize uygulamaları karşılıklı kolaylaştırılmalı"

Avusturya Meclis 2. Başkanı Karlheinz Kopf ise Avusturya ile Antalya'nın benzer noktaları olduğuna işaret etti. Avusturya'nın turizme önem veren bir ülke olduğuna değinen Kopf, "Ancak bizde kış turizmi, toplantı ve kongre turizmi ön planda" dedi.

Ekonominin ülkeleri yakınlaştırıcı önemli bir güç olduğunu da ifade eden Kopf, turizme ek olarak inşaat ve üretim sektöründe de işbirliği yapılabileceğinin altını çizdi.

Başkan Budak'ın iki ülke arasında vize uygulamaları konusunda karşılıklı anlaşmalar yapılması gerektiği önerisine katıldığını kaydeden Kopf, Avusturya vatandaşlarının Türkiye'ye girişlerindeki vize uygulamalarının da kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

Bunun için Türk yetkililerle görüşmelerinin sürdüğünü anlatan Kopf, "Böyle bir anlaşmanın yapılması sonrasında Antalya'ya Avusturya'dan gelen turist sayısında ciddi bir artış olacaktır" dedi.

Kopf, Türk vatandaşlarına vize verilmesi konusunda da birkaç yıl içinde kolaylık sağlanacağını düşündüğünü söyledi.

Avusturya'nın EXPO 2016 Antalya'ya katılımı konusunu yetkililere ileteceğini ve olumlu cevap almayı ümit ettiğini kaydeden Kopf, Başkan Budak'a heyeti kabulünden dolayı teşekkür etti.

Görüşmenin sonunda Başkan Budak, Karlheinz Kopf'a, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Kaleiçi temalı suluboya resim ve ATSO yayınlarını hediye etti.

Ziyarette Avusturya'nın Türkiye Büyükelçisi Klaus Wölfer, Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Avusturya'nın Antalya Fahri Konsolosu Ahmet Barut, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, yönetim kurulu sayman üyesi Hüseyin Barut, yönetim kurulu üyeleri Ali Bahar ve Tayfun Kavukçu da bulundu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Çetin Osman Budak Avusturya Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title