Haberler

    Avusturya Erken Seçime Gidiyor

    Avusturya'da erken seçim tarihi belli oldu.

    Avusturya'da erken seçim tarihi belli oldu.

    Parlamentodan yapılan açıklamada, altı parti liderinin seçimlerin 15 Ekim tarihinde yapılması konusunda uzlaştığı bildirildi.

    Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti lideri ve Başbakan Christian Kern, ekim ayına kadar ülkenin işlemesine odaklanılacağını kaydetti: "Projelere bakacağız. Şunu bilmelisiniz; Halk Partisi, koalisyonu kendi açısından bitirdi. Arka planda, ülkenin dört aylık bir durgunluğa gireceğini hesaba katmalıyız. Bu kötü bir seçenek."

    Halk Partisi Genel Başkanı, Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz ise seçim kararı için olumlu konuştu: "Koalisyon koşullarından bahsedecek olursak, net kurallar var. Temel olarak parlamentoda biri diğerine tahakküm edemez. Bu adımı attığımızda seçime kadarki süreç şekillenecektir."

    Halk Partisi ve Sosyal Demokrat Parti koalisyonundaki anlaşmazlık sonrası alınan erken seçim kararının anketlerde yükseliş gösteren aşırı sağ Özgürlük Partisi'nin işine yarayacağı yorumları yapılıyor.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 17 mei 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avusturya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title