Haberler

Avusturya'dan Kovid-19 nedeniyle bazı AB üyesi ülkelere seyahat uyarısı

Güncelleme:

Avusturya, Balkanlarda yeniden yükselişe geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle Avrupa Birliği (AB) üyesi Bulgaristan ve Romanya'nın yanı sıra Moldova'ya yeniden seyahat uyarısında bulundu.

Başbakan Sebastian Kurz, beraberindeki bakanlarla düzenlediği basın toplantısında, Balkan ülkelerinde salgına ilişkin son durumun kötüye gittiğini belirterek, geçen hafta Batı Balkan ülkelerine seyahat uyarısının en yüksek seviyeye çıkartıldığını hatırlattı.

Kurz, söz konusu üç ülkeye gidilmemesi yönünde uyarıda bulunarak, "Son dönemde virüsün yurt dışından taşındığını gözlemliyoruz. Bu ülkelere seyahatte bulunmayın." dedi

Romanya, Bulgaristan ve Moldova'dan ülkeye giren kişilerin 14 gün karantinada kalacağını bildiren Kurz, doğu sınırlarında kontrollerin artırılacağını ifade etti.

Balkanlardan gelenlere sıkı kontrol

Kurz, karantina koşullarına uymayanlara yönelik bin 450 avro para cezası uygulanacağını, özellikle Balkan ülkelerinden gelenlerin kontrol edilmesi için bin 800 polisin sınırda görevlendirileceğini dile getirdi.

Öte yandan Avusturya'da Kovid-19 vakalarında artış gözlenirken, özellikle Yukarı Avusturya eyaletinde vaka sayılarının artması nedeniyle yarından itibaren kapalı alanlarda maske kullanma zorunluluğu yeniden uygulamaya konulacak.

Sağlık Bakanlığının paylaştığı son verilere göre, ülkede enfekte olan kişi sayısı 18 bin 421'e, virüs nedeniyle meydana gelen can kaybı ise 706'ya ulaştı.

Kaynak: AA / Dünya

Avrupa Birliği Bulgaristan Avusturya Moldova Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title