Haberler

Avusturya, Sığınmacılar İçin 500 Bin Avro Ayırdı

Güncelleme:

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılar için 500 bin avro ayırdıklarını duyurdu.

Fayman, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, bütün eyaletlerin sığınmacılarla ilgili kotaları yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Sığınmacıların sürekli artmasının büyük bir sorun olduğunu belirten Faymann, eyalet başkanları ile yaptığı görüşmede, kotaların yüzde 100 dolması için mutabakata vardıklarını söyledi.

İnsanların, savaş ve silahlı çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Faymann, "Biz onlara yardımcı olmak ve hızlı çözüm bulmak zorundayız" dedi.

Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılar sorununa çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade eden Faymann, afet fonu kapsamında eyaletlere verilmek üzere 500 bin avro destek ayırdıklarını kaydetti.

Faymann, İçişleri Bakanlığının orta vadeli öneri hazırladığını, herkesin özverili şekilde görevini yerine getirmesini istedi.

İçişleri Bakanlığı, eyalet ve kasabaların sorumluluktan kaçmalarını engellemeyi amaçlayan öneri hazırladıklarını duyurmuştu. Buna göre her eyalette bir tane olmak üzere 120-200 yatak kapasiteli dağıtım merkezleri kurulacak ve iltica başvurusunun incelemeye alınma süresi 3 haftadan 48 saate düşürülecek. Önerinin, Haziran 2015'e kadar hayata geçirilmesi planlanıyor.

Hergün yaklaşık 100 sığınmacının giriş yaptığı Avusturya'da, mülteci başvurusunda bulunanların sayısının yıl sonuna kadar 29 bine ulaşması bekleniyor. - Viyana

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title