Haberler

Avusturya'da "15 Temmuz İçimizdeki Kahramanlar" Programı

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Türkiye'nin farklı terör örgütleriyle aynı anda mücadele yürüttüğüne dikkati çekerek, "Bu FETÖ belası hepsinden başka, yeni nesil terör örgütü diyoruz.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Türkiye'nin farklı terör örgütleriyle aynı anda mücadele yürüttüğüne dikkati çekerek, "Bu FETÖ belası hepsinden başka, yeni nesil terör örgütü diyoruz." dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından "15 Temmuz İçimizdeki Kahramanlar" programı düzenlendi.

Programa, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun, UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay ve 15 Temmuz gazilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz geçesi yaşamını yitiren şehitlerin anısına saygı duruşuyla başlayan programda, bütün şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Yeni nesil terör örgütü

Programda konuşma yapan Büyükelçi Çarıkçı, Türkiye'nin aynı anda birçok terör örgütüyle mücadele ettiğine dikkati çekerek, "Bu FETÖ belası hepsinden başka, yeni nesil terör örgütü diyoruz. Bugüne kadar bildiklerimiz takiye yaparak aramıza girememişlerdi, F-16 uçağı uçuracak güce ulaşamamışlardı. Yalnız bunlar bile bu örgütün ne kadar sinsi olduğunu, nasıl bir kanser hücresi gibi yayılıp çoğaldığını daha iyi anlamamızı sağlar." değerlendirmesinde bulundu.

Çarıkçı, Türkiye'nin DEAŞ ve PKK'ya karşı yürüttüğü mücadeleyle Avrupa'nın güvenliğine sağladığı katkının önemine dikkati çekti.

-"Selaların gücünü o gece gördüm"

Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun da 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin geleceğini korumak için kendilerini feda eden şehit ve gazileri unutturmamanın en önemli vazifeleri olduğunu söyledi.

Ceyhun, Türkiye'deki eski darbelerde yaşadığı tecrübeleri anlatarak, 15 Temmuz'un kendisi için ayrı bir yerinin olduğunu ifade etti.

Ozan Ceyhun, "15 Temmuz geçesi bir yandan F16'lar gürültüler çıkartarak bombalar atarak terör estirirken, helikopterler insanların üzerine mermiler yağdırırken ve bunca kargaşaya rağmen insanlar direnişe devam ederken, bir olay vardı ki o bize büyük bir güç verdi. Ben o gece selaların gücünü gördüm." ifadelerini kullandı.

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya da Türkiye'nin siyasi tarihinde meydana gelen bütün darbelerin ortak özelliğinin, milli iradeyi ortadan kaldırmak olduğuna işaret ederek, ezan ve selaları susturan darbelerden, darbeleri susturan ezan ve selaların yaşandığı zamanlara erişildiğini kaydetti.

15 Temmuz gecesi Avrupalı Türk toplumunun hem kalbi hem de fiili dualarda bulunduğunu belirten Sırakaya, Avrupa'da yaşayan darbe karşıtı vatandaşların Büyükelçilik ve başkonsolosluklara giderek demokrasiye olan inançlarını gösterdiklerini kaydetti.

UETD Avusturya Bölge Başkanı Fatih Karakoca ise FETÖ terör örgütünün Avrupa ve özellikle Avusturya hükümeti tarafından terör örgütü olarak kabul edilmemesi ve bu terör örgütünün Avrupa'da faaliyet yapma imkanı bulmasının kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Karakoca, ikinci vatan gördükleri Avusturya'ya olan inançlarının devam ettiğini dile getirerek, "UETD ve benzeri kuruluşlar faaliyet gösterdikleri ülkelerde o ülkelerin aleyhinde faaliyet yapmaz ve yapılmasına da müsaade etmez." diye konuştu.

Öte yandan etkinlik kapsamında 15 Temmuz gazileri, hain darbe girişimi sırasında yaşananları katılımcılarla paylaştı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, 15 Temmuz direnişi, kum sanatçısı tarafından resmedildi.

Etkinlikte açılan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" de vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Türkiye Viyana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title