Haberler

Avusturya Araştırma Merkezi Su Yönetimi Başkanı Spendingwimmer Van'da

Van Gölü Havzasında Çevre Kirliğini ile İlgili İncelemelerde Bulunan Avusturya Araştırma Merkezi Su Yönetimi Başkanı Robert Spendingwimmer, Beraberinde Bulunan Acze Danışma Şirketi Grup Başkanı Klaus K. Petermann ve Van Doğayı Koruma, Turizmi Kalkındırma Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (Vatdo-der) Başkanı Sabahattin Alkan ile Birlikte Van Belediye Başkanlığı'nı Ziyaret Ettiler.

Van Gölü havzasında çevre kirliğini ile ilgili incelemelerde bulunan Avusturya Araştırma Merkezi Su Yönetimi Başkanı Robert Spendingwimmer, beraberinde bulunan ACZE Danışma Şirketi Grup Başkanı Klaus K. Petermann ve Van Doğayı Koruma, Turizmi Kalkındırma Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (VATDO-DER) Başkanı Sabahattin Alkan ile birlikte Van Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ettiler.

Türkiye'nin AB'ye girme süreci öncesinde, Van Gölü'nü kirlilikten arındırmak ve çevreyi korumak anlamında bölgede incelemelerde bulunan Spendingwimmer'in başkanlığındaki komisyon, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Gevaş ilçelerinin ardından Van'a geldiler. Van Belediyesi'ni ziyaret eden komisyon üyeleri, Belediye Başkanlığı Danışmanı Fevzi Türkmen ile görüştüler. Komisyon üyelerine bilgi veren Türkmen, ilin sorunlarının çözümü için uğraş veren belediyenin Van Gölü kirliliğinin önlenmesi için projeler geliştirdiğini kaydetti. Su sorunun Van'ın gündeminden kalkması için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Türkmen, son yılların en büyük projelerinin uygulamaya koyduklarını söyledi. Türkmen, "Avusturya heyetinin çevre sorunları ile ilgili projeler üzerinde çalışması ve kurumumuzla işbirliği yapmak istemeleri sevindiricidir. Gereken destek verilecektir. Çevre için her türlü işbirliğine hazırız" şeklinde konuştu.

Çevreyi korumak ve Van Gölü kirliliğinin önlenmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Avusturya Araştırma Merkezi Su Yönetimi Başkanı Robert Spendingwimmer ise Avrupa Birliği'ne (AB) girme süreci yaşayan Türkiye'nin çevre sorunlarının en aza indirilmesi için belediyelerle ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Bu çerçevede bölgedeki belediyeleri ziyaret ederek yetkililerle görüştüklerini anlatan Spendingwimmer, yaptıkları görüşmeler sonucunda elde ettikleri bilgilerle yol haritalarını çizeceklerini belirtti.

Van Doğayı Koruma, Turizmi Kalkındırma Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (VATDO-DER) Başkanı Sabahattin Alkan ise bu çalışmalarla çevre için ciddi atılımlar yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Avusturya heyeti ile bölgede incelemelerde bulunduklarını ifade eden Alkan, "Heyet bu incelemelerinden sonra projeleri gündeme almayı ve uygulamayı hedefliyor. Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan çevre sorunun bir an önce gündemden düşmesi planlanıyor" şeklinde konuştu.

Gerçekleşen ziyaretin ardında Türkmen, konuklarına belediyenin seramik atölyesinde yaptırılan ve üzerinde Akdamar Adası Anıt Müzesi'nin resminin bulunduğu tabaklardan hediye etti.

(ŞA-MET-Y) 13.06.2008 18:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title