Haberler

Avustralya'dan 'Angus' İthali

Et ve Balık Kurumu'nun (ebk), Kasaplık Hayvan İthalatı İçin Düzenlediği İhale Kapsamında Avustralya'dan İthal Edilen 14 Bin 500 Büyükbaş Hayvan Derince Limanı'na Getirildi

Et ve Balık Kurumu'nun (EBK), kasaplık hayvan ithalatı için düzenlediği ihale kapsamında Avustralya'dan ithal edilen 14 bin 500 büyükbaş hayvan Derince Limanı'na getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Avustralya'dan yaklaşık 23 gün önce yola çıkan ve içerisinde Angus cinsi 14 bin 500 büyükbaş canlı hayvan bulunduğu öğrenilen Singapur bandıralı 'Ocean Drover' adlı gemi Derince Limanı'na yanaştı.

Derince İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimlerince gerekli kontrolleri yapılan canlı hayvanlar kamyon ve tırlarla Et Balık Kurumunun Sakarya'daki kesimhanesine gönderilmeye başlandı.

Angus cinsi büyükbaş hayvanların, 7 bin 187'sinin Sakarya'ya sevk edileceği, sevkıyatın 2-3 gün süreceği, diğer hayvanların ise gemiyle Mersin Limanı'na götürüleceği kaydedildi.

(LT-FTH-GZA) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title