Haberler

Avustralya'dan 4 Türk Bilim İnsanına Burs

Avustralya Öğretim, Bilim ve Eğitim Bakanı Julie Bishop, Türkiye'den 4 Bilim İnsanının Avustralya Hükümetinden Burs Kazandığını Bildirdi.

Avustralya Öğretim, Bilim ve Eğitim Bakanı Julie Bishop, Türkiye'den 4 bilim insanının Avustralya hükümetinden burs kazandığını bildirdi.

Avustralya Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Avustralya bu sene 4 Türk bilim insanına burs verecek. Avustralya hükümeti, dünyanın her yerinden başarılı öğrenci, araştırmacı ve profesyonellerin Avustralya'da çalışması, araştırma yapması, bilimsel araştırmalarını fraklı disiplinlerle gerçekleştirmesi için 'Endeavour' ismi verdiği burs programına 276 milyon dolar bütçe ayırdı. Avustralya Eğitim Bakanı Bishop, bursun bilginin paylaşılması, katılan ülkelerden gelen araştırmacılar arasında karşılıklı anlayışın kuvvetlendirilmesi ve uluslararası bağlantılarda bilgi ağlarının kurulmasında önemli rol oynayacağını ifade etti. Uluslararası rekabete dayalı ve tamamen kişisel yeteneğin değerlendirildiği Endeavour Programı kapsamında 2011 yılına kadar yaklaşık 9 bin burs verilecek. Burslar lisansüstü, lisans, mesleki ve teknik eğitim öğrenim, araştırma ile profesyonel gelişim alanlarında verilecek. Bursu kazananlardan Ortadoğu Teknik Üniversitesi çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı ve öğretim üyesi Prof. Dr. Göksel Demirer, burs kapsamında organik atıkların faz ayrımlı sistemlerde etkin olarak anaerobik olarak bozundurulması ile çevresel alıcı ortamlara ve insan sağlığına zararsız hale getirilmesini ve aynı zamanda bu süreçten biyoenerji ve biyoürün eldesinin optimizasyonunu araştıracak. Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç.Dr. Sibel Uludağ-Demirer ise çalışmasında strüvit oluşumu için gereken optimum koşulları istatistiksel deney tasarımı yardımıyla belirlemeye çalışacak. Çukurova Üniversitesi'nden Maden Mühendisliği Bölümü Maden İşletme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergül Yaşar, Kömür Kayaçlarının Kazılabilirliğinde Mekanik ve Dokusal Özelliklerin Etkisi başlıklı bir çalışma ile kayaçlardaki kazılabilirlik, delinebilirlik ve kesilebilirlik özelliklerinin yorumlanmasında istatistiki analizler yapmaya amaçlayacak. Araştırmacı Doğan Seyyar ise mekanik yapılarda, hasarın varlığı, yeri ve şiddetini değerlendirmek için titreşim bazlı yapısal izleme teknikleri konusunda araştırma yapacak.

(SC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title