Haberler

Avustralya'da Türkiye'nin Örnek Gösterilmesine Tepki

Avustralya Maliye Bakanı Peter Costello'nun, Türkiye'yi İslam Dünyası İçin Model Ülke Olarak Göstermesine, Bu Ülkede Faaliyet Gösteren İki Müslüman Derneğinden Tepki Geldi.

Avustralya Maliye Bakanı Peter Costello'nun, Türkiye'yi İslam dünyası için model ülke olarak göstermesine, bu ülkede faaliyet gösteren iki Müslüman derneğinden tepki geldi.

Avustralya İslami Dostluk Derneği Başkanı Keysar Trad, ''Costello'nun İslam'a karşı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu'' söylerken, Başbakan John Howard'ın kurduğu Müslüman Komitesi Başvuru Grubunun Başkanı Ameer Ali, İslam dünyasına Malezya'nın örnek gösterilmesinin uygun olacağını savundu.

Trad, yaptığı açıklamada, Türkiye'de laikliğin uygulama biçimini eleştirdi ve başörtüsü yasağına değindi.

Ameer Ali de Atatürk döneminde benimsenen laikliğin devleti dinsiz hale getirdiğini ileri sürdü.

Costello, Avustralya Hristiyan lobisinin yıllık konferansında dün yaptığı konuşmada, Türkiye'nin İslam dünyası için model bir ülke olduğunu belirtirken, din ile devlet işlerini birbirinden ayırdığı için modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü de örnek bir lider olarak göstermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title