Haberler

Avustralya'da Lale Festivali Başladı

Avustralya'nın Melbourne kentinde geleneksel Türk Lale Festivali başladı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde geleneksel Türk Lale Festivali başladı.

Avustralya Türk Kültür Platformu (ATCP) tarafından ilki 2005'te organize edilen ve geleneksel hale gelen Türk Lale Festivali'nin 13'üncüsü, Melbourne'un Silvan bölgesindeki Tesselaar Lale Bahçeleri'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Festivalde, Türk müziğinden halk oyunlarına, ebru sanatından mehter gösterilerine, Türk kültürüne dair birçok etkinliğe yer verilecek.

Türk kahvesi, kebap, gözleme gibi yöresel lezzetlerin de ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı festivalde ayrıca, lalenin tarihçesi ve aslında Türk çiçeği olduğu hakkında ziyaretçilere bilgi verilecek.

"Lale bize ait bir çiçek"

Festivali organize eden ATCP Başkanı Hilkat Özgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde asıl amaçlarının Türk kültürüne ait değerleri ziyaretçilere anlatmak olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim amacımız kültürler arası köprü kurmak. Dolayısıyla lale festivalinde bu amaca erişmiş oluyoruz çünkü sadece Türk toplumu değil, diğer toplumlardan ziyaretçilerimiz buraya geldiklerinde hem lalenin geçmişini, hangi ülkeye ait olduğunu hem de Türkiye ile ilgili, müziğimizle, yemeklerimizle, danslarımızla sanatımızla ilgili burada her şeyi bir arada görebiliyor."

Ziyaretçilerin, lalenin kökeninin Türkiye olduğunu öğrendikten sonra şaşırdıklarını ifade eden Özgün, "Birçok ziyaretçimiz buna şaşırıyor tabii çünkü Hollandalılar büyük isim yapmışlar, onlar bu işin ticaretini, pazarlamasını çok güzel yapmışlar fakat lale bize ait bir çiçek. Biz 13 yıl önce buna sahip çıkmaya çalıştık ve hala sürdürüyoruz." diye konuştu.

Tesselaar Lale Bahçeleri'nde yarın sona erecek festivali, farklı etnik kökenlere mensup çok sayıda Avustralyalının ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Avustralya Türkiye Silvan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title