Haberler

Avukatları, Bir Bardak Su İsteyerek Dolandırdı

Samsun'da 3 ayrı avukatı dolandırmak suretiyle paralarını çaldığı iddia edilen şahıs, Samsun ve Ordu polisinin ortak çalışması sonucu yakalandı.

İddiaya göre, hırsızlık ve emniyeti suistimal suçlarından toplam 19 suçtan sabıkası bulunan Osman Ö. (31), Samsun'da 22 Kasım 2006 tarihinde avukat Hatice Çelikkanat'ın yazıhanesine gelerek eşiyle problemleri olduğunu, boşanacağını ve bu konuyla ilgili kendisiyle görüşüp anlaşmak istediğini söyledi. Avukat Çelikkanat'tan bir bardak su vermesini isteyen Osman Ö., avukat su almaya gittiğinde masanın üzerindeki içersinde bin 600 YTL para ve muhtelif bankalara ait 5 ayrı kredi kartı bulunan cüzdanı çaldı. Daha sonra çaldığı 3 kredi kartıyla 3 bin 440 YTL para çeken şahıs, kayıplara karıştı. Yaklaşık 2 ay önce avukat Özgül Algan'ın yazıhanesine giderek yine eşiyle problemi olduğunu, boşanmak istediğini belirterek, "Bana bir bardak su getirir misin?" diyen Osman Ö., masadaki içersinde 600 YTL para ve kimlik kartları bulunan cüzdanı alıp olay yerinden ayrıldı. Yaklaşık 40 gün önce bu kez avukat Hakan Ecevit Gürünlü'nün yazıhanesine giden zanlı, yine eşiyle boşanmak istediğini söyleyip avukattan bir bardak su istedi. Şahıs, avukat yanından ayrıldığında masa üzerindeki içinde 200 YTL, 1 adet altın künye ve 1 adet altın kolye bulunan cüzdanı alıp kayıplara karıştı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ve Ordu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları çalışma sonucu Osman Ö., Ordu'da yakalanarak gözaltına alındı. Osman Ö.'nün, Ordu'da da aynı yöntemle avukatları dolandırdığı ileri sürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(MAY-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title