Haberler

Avukatlar Yemekte Buluştu

Erzincan Belediyesi 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Erzincan'da görev yapan avukatlar ile protokol üyelerini düzenlediği programda bir araya getirdi.

Erzincan Belediyesi 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Erzincan'da görev yapan avukatlar ile protokol üyelerini düzenlediği programda bir araya getirdi.

Vali Vekili Mehmet Kurt, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Baro Başkanı Can Tekin, kamu kurum yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, gazeteciler ve Erzincan'da görev yapan avukatlar katıldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır birey hak ve özgürlüklerinin savunulması ve kullanılması noktasında önemli görevler üstlenen avukatların, hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunun altını çizerek; "İnsanları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi avukatların, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk toplumumuzca takdir edilmektedir. Kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesinde önemli bir görev üstlenen tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Ardından birer konuşma yapan Erzincan Vali Vekili Mehmet Kurt ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise tüm avukatların Avukatlar Günün Kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.

Son olarak bir konuşma yapan Erzincan Baro Başkanı Can Tekin ise kendilerini unutmayarak böyle bir gece tertip edip bir araya getiren Erzincan Belediyesine teşekkür etti. Tekin; "Türkiye Cumhuriyeti dünyada yaşanan değişimlere açık, evrensel değerleri önemseyen yapıda, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı her alanda sürdüren demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Hukuk devleti kavramı içindeki yargı ve savunma hakkının uygulayıcısı avukatlık müessesesi birbirlerine sıkı sıkıya bağlıdırlar. Birey ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı, adaletin sağlanması hususunda kararlı tavırlarıyla da toplumumuzca takdir edilmektedirler. Kamu vicdanını ve adaletin sağlanması, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi için kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına özveriyle görevlerini yerine getiren başta Erzincan Barosu Avukatları olmak üzere, tüm avukatların 'Avukatlar Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" şeklinde ifade etti.

Davetlilere gece de Türk Sanat Müziği eşliğinde çeşitli ikramlarda bulunuldu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Üniversitesi Erzincan Belediyesi Avukatlar Günü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title