Haberler

'Avukatlar Spor Oyunları' Mersin'de Başladı

Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği'nce düzenlenen oyunlara 'Olimpiyat Yürüyüşü' ile start verildi.

Türkiye Barolar Birliği'nce (TBB) organize edilen ve bu yıl Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 'Avukatlar Spor Oyunları' başladı. Gün içerisinde 'Olimpiyat Yürüyüşü' ile startı verilen oyunların kokteyli yapıldı.

Bin avukatın katılımıyla 23 Ağustos -1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 'Avukatlar Spor Oyunları', futbol, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi ve yüzme kategorilerinde yapılacak.

Resmi müsabakaları bugün başlayacak olan oyunların Hilton SA Oteli'nde açılış kokteyli yapıldı. Kokteyle, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, diğer illerin baro başkanları ve avukatlar katıldı. Vali Güzeloğlu, oyunların Mersin adına bir zenginlik, kentin tanınmasına ve güzelliklerinin anlaşılmasına da önemli katkılar koyacağını söyledi. Mersin'in denizin, güneşin, tarihin, birlikte yaşam kültürünün, Türkiye'yi dünyaya taşıyan dış ticaretin ve ekonomiden toplamsal yapıya kadar birçok derinliğin merkezi olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, "Mersin, çok kısa bir süre önce büyük bir başarıyla tamamladığımız Akdeniz Oyunları ile birlikte, gerçek bir spor kenti kimliğine kavuştu. Oyunlar kapsamında yapılan 800 milyon TL değerindeki spor tesisleriyle Mersin, sporun her alanını karşılayacak bir altyapıya ulaştı. Bunun ötesinde Mersin'in en büyük zenginliği, insanı kucaklayan ve gelen herkesi bu kente bağlayan insan güzelliğidir. Bugün ülkemizin her köşesinden gelen ve aslında bir parçasını Mersin'de bulacaklarına inandığımız konuklarımız, sporun birleştiriciliğinde ve 'Avukatlar Spor Oyunları' kapsamında yapacakları etkinliklerde ilimizi tanıyacak, anlayacak, Mersin'le bir kez daha buluşacaktır. Oyunların Mersin'de yapılması kararını taşıyan TBB Başkanlığına ve Yönetimine teşekkür ediyorum. Gelen her konuğumuza Mersin'de bulundukları süre boyunca keyifli, güzel ve özel zamanlar diliyorum. Gerçekleştirilecek spor oyunlarına katılmanın anlamlı, kazanmanın da keyifli olacağının altını çiziyorum" dedi.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise 'Avukatlar Spor Oyunları'nın dostluk, barış ve birliktelik adına önemli bir proje olduğunu dile getirerek, "Başta Mersin Valiliğimiz olmak üzere, organizasyona katkı veren tüm kurumların temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Mersin Baro Başkanı Av. Alpay Antmen de "Mersin Barosu olarak yaşadığımız kente küçük de olsa bir katkıda bulunmak için TBB'nin bu büyük spor organizasyonunu Mersin'de yapmaya karar verdik. Bunu yaparken Mersin'deki olimpiyat ruhundan cesaret aldık. Bizlere büyük destekler veren Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TBB Başkanı Feyzioğlu ile Mersin Baro Başkanı Antmen tarafından Vali Güzeloğlu'na teşekkür plaketi takdim edildi. Gecede ayrıca futbol müsabakalarında karşılaşacak takımlarda belirlendi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Metin Feyzioğlu Basri Güzeloğlu Türkiye Mersin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title