Haberler

Avukatlar Günü

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kantarcı mesajında, 1958 yılından beri her yıl 5 Nisan tarihinin Avukatlar Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Anayasada ifadesini bulan demokratik hukuk devleti kavramı içerisinde temel hak ve özgürlüklerin korunması, adaletin yerine getirilmesindeki katkıları gözardı edilemeyecek olan avukatların gününü kutlayan Kantarcı, şunları kaydetti:

"Yasalarla düzenlenen toplum hayatı içerisinde bir hakkın tesisi, yerine getirilmesi, elinden alınmak istenen bir hakka toplum adına yine kanunlar dahilinde devlet eliyle kavuşma yolundaki çabalar diyebileceğimiz adaletin tecellisi için çalışan, insanlara birey olma, kişisel hak ve özgürlüklerini koruma yolunda önderlik eden avukatlarımızın mesleklerinin icrasında karşılaştığı çeşitli zorluklar elbette mevcuttur. Ancak bu tür sorunların yine avukatlarımızın mesleki birlikleri olan barolar tarafından ele alınıp çözüm önerileri ve yine demokratik hukuk devleti ilkeleri ışığında gerekli yasal mevzuatın oluşturulmasına sağlayacakları katkılar ile aşılabileceği ümidi içerisindeyim."

Adaletin bir hukukçunun üzerinde duran en güzel elbise olduğunu belirten Kantarcı, her türlü lekeden uzak bu bembeyaz elbisenin üzerinde meydana gelebilecek lekenin hemen kendisini gösterdiğini kaydetti.

Kantarcı, "Bu nedenle avukatlık mesleğinin layık olduğu saygınlığın sağlanması ve arttırılması amacıyla meslek etiği yönünden mesleki bir kuruluş olarak barolara büyük görevler düştüğü kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Kantarcı Avukatlar Günü Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title