Haberler

Avukatlar Emniyet'e Çağrıldı

'Ergenekon' Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alınanlardan Bazılarının Avukatları, İfade Alma İşleminde Hazır Bulunmaları İçin Emniyete Çağrıldı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının avukatları, ifade alma işleminde hazır bulunmaları için emniyete çağrıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın avukatı Akın Atalay, emniyete gelerek müvekkiliyle görüştü.

Görüşme sonrası, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, ifadelerin alınmasına başlanacağı için bazı avukatların emniyete çağrıldığını söyledi.

Bildiği kadarıyla, Halka ve Olaylara Tercüman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi ile Murat Avar'ın avukatlarının da çağrıldığını aktaran Atalay, müvekkiliyle görüştüğünü ancak henüz ifade alma işlemi için çağrılmadığını belirtti.

Balbay'ın el yazısıyla yazdığı dilekçeyi, soruşturmayı yürüten savcıya dün ilettiğini belirten Atalay, müvekkilinin dilekçede, ''amacının, bir an önce adliyeye çıkarılmak olduğunu, buradaki konuşmalarının sızdırılabileceğini, anlamından kopartılarak ve çarpıtılarak kullanılacağını düşündüğü için emniyette susma hakkını kullandığını, savcının soracağı sorulara tüm açıklığıyla yanıt vereceğini'' dile getirdiğini kaydetti.

Atalay, hangi şüphelinin ne zaman ifadesinin alınacağı ve ifade alma işleminin ne kadar süreceği konusunda henüz kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

Gözaltına alma işlemine ancak zorunlu olunması halinde başvurulabileceğini dile getiren Atalay, ''gözaltındakilere 2 günü aşkın süredir neyle suçlandıkları konusunda hiçbir bilgi verilmediğini'' ifade ederek, ''(Nasılsınız, iyi misiniz) şeklinde insani muhabbetler yapılıyor. Kendilerine gayet iyi bakılıyor, o konuda hiçbir kuşku yok. Ama bunun dışında bekliyorlar'' dedi.

Atalay, iddianameye ilişkin soru üzerine de soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca, ''son operasyonda yakalananların ek iddianameye konu teşkil edebileceğinin ve ilk bölümle ilgili iddianamenin yakın bir zaman içinde prosedür tamamlanırsa mahkemeye teslim edileceğinin'' kendisine söylendiğini dile getirdi.

Başka bir soru üzerine Atalay, bildiği kadarıyla bazı şüphelilerin odalarda kaldığını, Balbay'ın da bu kişilerden biri olduğunu dile getirdi.

ATO Başkanı Sinan Aygün'ün avukatı Bülent Acar, müvekkilinin sağlığının iyi olduğunu, kendisine iyi bir şekilde bakıldığını, fakat sorgunun ne zaman yapılacağını bilmediklerini ve beklediklerini anlattı.

Gözaltındaki diğer kişilerden bazılarının avukatları da müvekkilleriyle görüşmek için emniyete geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title