Haberler

Avukat Behiç Aşçı Ölüm Orucuna Son Verdi

Türk Tabibler Birliği (TTB) Başkanı Gençay Gürsoy, avukat Behiç Aşçı'nın, "F" tipi cezaevi uygulamasını protesto amacıyla Şişli'deki evinde 294 gündür sürdürdüğü "ölüm orucu" eylemini sona erdirdiğini açıkladı. Behiç Aşçı, evine gelen sağlık ekibiyle kendisini destekleyenlerin sevinç gösterileri arasında hastaneye kaldırıldı.

Gençay Gürsoy'la birlikte DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İnsan Hakları Derneği Eski Başkanı Akın Birdal, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu akşam saatlerinde Behiç Aşçı'yı ziyaret etti. Ziyaret sonrası kameralar karşısına geçen Gürsoy, Behiç Aşçı'nın ölüm orucunun bittiğini belirterek, "Öğle saatlerinde size Adalet Bakanlığı'ndan gelen bilgileri iletmiştik. Bu bilgiler, Türk Tabipler Birliği'nin F tipi cezaevleri ile ilgili olarak hazırladığı rapora cevap niteliğindeydi. Herhangi bir disiplin suçuyla engellenemeyecek bir hak olarak tutuklulara makul bir süreyle, makul sayıda insanlarla birarada olma olanaklarının tanınmasını talep etmiştik" dedi.

Behiç Aşçı, evine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansa bindirilerek Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Öte yandan, Aşçı'ya destek olmak üzere evi önüne gelen çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi, halay çekerek ve havaya karanfil atarak sevinç gösterilerinde bulundu.

(MH-ÖFA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title