Haberler

Avukat Aydın Şahin'in Öldürülmesi Davası - 4 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Avukat Aydın Şahin'in, duruşma çıkışında Beyoğlu Adliyesi bahçesinde vurularak öldürülmesine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Avukat Aydın Şahin'in, duruşma çıkışında Beyoğlu Adliyesi bahçesinde vurularak öldürülmesine ilişkin 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Beyoğlu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Behçet Akıcı, Turan Akıcı, Abdulvahap Akıcı ve Cüneyt Polat katıldı.

Duruşmada sorguları yapılan sanıklardan Behçet Akıcı, avukat Şahin'i tanımadığını ve hayatını kaybetmiş olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, böyle bir olaya sebebiyet verdiği için yakınlarından özür diledi.

Olay günü Beyoğlu Adliyesine kardeşinin öldürülmesine ilişkin duruşmayı izlemek için geldiğini kaydeden Akıcı, söz konusu davada karşı tarafta yer alan İbrahim Narman ve yanındaki kişilerin kendisini taciz ettiklerini, bazı kişilerin silahlarını gösterdiklerini anlattı.

Duruşma sonunda İbrahim Narman'ın adamlarının silah çekmesi üzerine kendisinin de silahını çekerek 2-3 el ateş ettiğini kaydeden Akıcı, ateş ederken Narman'ı hedef aldığını söyledi.

Akıcı, avukatın vurulduğunu ve öldüğünü polisten öğrendiğini ve şoka girdiğini söyledi.

Turan Akıcı da kardeşinin öldürülmesine ilişkin duruşmaya girmeden önce silahını arabada bıraktığını belirterek, duruşmanın bitmesi üzerine kardeşinin ve avukatın yanından ayrılarak arabaya döndüğünü anlattı.

Akıcı, ''O sırada 2 veya 3 el silah sesi duydum. Bunun üzerine ne olur ne olmaz düşüncesiyle arabadan tabancamı aldım. Tabanca elimdeyken benim bulunduğum tarafa doğru bir polis memuru ile bekçinin geldiğini görünce tabancayı yere attım. Olaya karışmadım. Bu davanın niçin sanığı olduğumu da bilmiyorum. Ancak tanık olabilirim'' dedi.

Abdulvahap Akıcı da silah sesi duyması üzerine olay yerine gittiğini ve İbrahim Narman'ın kendisine saldırdığını anlatarak, daha sonra gözaltına alındığını söyledi.

Gözaltına alındığı sırada Narman'ın yanındaki silahlı kişilerin kaçtığını belirten Akıcı, ''Turan'ı bu olaylar sırasında hiç görmedim. Benim hakkımda iddianamede, maktul avukatı tekmelediğim yazılmış. Bu, tamamen gerçek dışıdır. Ben avukata uzaktım. Hatta görevlileri yaralıyı hastaneye götürmeleri konusunda uyardım'' diye konuştu.

Cüneyt Polat da dayısının öldürülmesine ilişkin Beyoğlu Adliyesine geldiğini ve olaya karışmadığını belirterek, cebinden mermi çıkan ceketin de kendisine ait olmadığını söyledi.

-MÜŞTEKİLER, ŞİKAYETÇİ OLDUKLARINI BİLDİRDİ-

Müştekiler avukat Aydın Şahin'in eşi Zeynep Şahin ile kardeşi Atilla Şahin ise sanıklardan şikayetçi olduklarını bildirdiler.

Müştekilerin avukatı İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu da bir avukatın yapmış olduğu savunma mesleği nedeniyle bu şekilde öldürülmüş olmasının vahim bir olay olduğunu belirterek, 19 avukatın müştekilere atanmasına dair İstanbul Baro Başkanlığı Yönetim Kurulunun kararını mahkemeye sundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen İbrahim Narman, sanıkların kardeşi olan Bilgin Akıcı'nın öldürülmesi olayında oğluyla birlikte sanık olarak yargılandığını kaydetti.

Bu nedenle yeminsiz olarak dinlenen Narman, olay günü avukat Aydın Şahin'in uçağa yetişmesi gerektiğini, duruşmadan sonra birlikte arabaya doğru yürüdüklerini anlattı.

Narman, ''Ben arabanın kapısını açtım. Geri döndüğümde Behçet, avukata ateş ediyordu. Turan da silahını bana doğru çevirmişti. Fakat silahı tutukluk yaptı'' dedi.

Narman, Behçet Akıcı'nın, yerde yatan yaralı avukata vurduğunu da ileri sürdü.

Duruşmada, olaya müdahale eden bekçi İbrahim Ağırbaş ile polis memuru Şükrü Harmanşah da tanık olarak dinlendi.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı erteledi.

-İDDİANAMEDEN-

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 8 Haziran 2006 günü duruşmadan çıkarak adliye bahçesinde yürüyen avukat Aydın Şahin'e, yaklaşan Behçet Akıcı tarafından ateş edildiği kaydediliyor.

Polis memurlarının müdahale etmek istemesine rağmen şüphelinin ateş etmeye devam ettiği ve polis memurları tarafından şüphelinin etkisiz hale getirildiği anlatılan iddianamede, Turan Akıcı'nın da üzerindeki silahla avukat Şahin'e ateş etmek istediği belirtiliyor.

Behçet Akıcı'nın, ''kasten adam öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan da 1 ile 3 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, Turan Akıcı'nın, ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'' suçundan 13 ile 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması, yerde yatmakta olan avukat Şahin'e tekme attığı sırada gözaltına alınan Abdulvahap Akıcı ile yine elinde silahla yakalanan Cüneyt Polat'ın da ''kasten adam öldürme suçuna yardım etmek''ten 15 ile 20'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede ayrıca, Turan Akıcı, Abdulvahap Akıcı ve Cüneyt Polat'ın, 6136 sayılı yasanın 13. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 1 ile 3'er yıl arasında hapisle cezalandırılması talebinde bulunuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title