Haberler

Avşar Kızından Terleten Sorular

Hülya Avşar'ın Bir Televizyon Kanalındaki Programına Katılan Milletvekili Osman Yağmurdereli,avşar Kızının Zor Soruları Karşısında 'Aaaa' Diyerek Tepki Verdi.

HÜLYA AVŞAR'IN BİR TELEVİZYON KANALINDAKİ PROGRAMINA KATILAN MİLLETVEKİLİ OSMAN YAĞMURDERELİ,AVŞAR KIZININ ZOR SORULARI KARŞISINDA 'AAAA' DİYEREK TEPKİ VERDİ.

İkili arasında türban konusunda şöyle bir diyalog yaşandı:

'NİÇİN BİZİ İKİYE BÖLDÜNÜZ?'

Avşar:Neden o zaman işin içine dini araçları soktunuz. Eğer bunları yapmasaydınız, eğer bunlar mevzu olmasaydı zannetmiyorum ki, halk da durup dururken galeyana gelsin. Zaten herkesin canı burnunda. Niçin o zaman böyle yanlış bir yola girdiniz. Ben bunu anlamıyorum. Niye böyle yaptınız. Niçin bizi ikiye böldünüz?

'BİZ Mİ BÖLDÜK?'

Yağmurdereli: Biz mi ikiye bölen?

Avşar: Evet, siz.

Yağmurdereli: Yoksa ikiye bölmek isteyenler mi öyle gösteriyor!

'BU PSİKOLOJİK BİR ŞEY'

Avşar: Durup dururken hiç kimsenin aklında olmayan şeyler girdi aklına.

Yağmurdereli: Ama bu ülkede bu serbestti.

Avşar:Evet, niye altını çiziyorsunuz o zaman. Bu bir kere psikolojik bir şey.

'SİMGE DEDİNİZ'

Yağmurdereli: Öğrencilere kızlara günah değil mi ya, okula gitmek istiyorlar.

Avşar: Orada yerden göğe kadar haklısınız. Şunu söyleyebilirdiniz: Başörtülü de, başörtüsüz de, sakallı da, sakalsız da okuyacak kardeşim.

Yağmurdereli: Bu kadar, bitti. Biz de bunu istiyoruz.

Avşar:Sonuna kadar da arkanızdayım. Ama siz öyle demediniz ki...

Yağmurdereli:Ne dedik?

Avşar:Bu bizim simgemiz kardeşim dediniz.

'EVET! AAAAA!'

Yağmurdereli: Evet, aaaaa...

Avşar: Aaaa'sı yok ama.

Yağmurdereli: Bu konuların en sonunda, aradan 3 ay geçtikten sonra Başbakan'ın yurt dışındaki bir konuşması.

Avşar:Ama o yüzden yaptıklarınız görünmüyor, görünemez de...

Yağmurdereli:Amaç ve araç iki şey vardır. Amaç; Türk halkının mutluluğu, Türk halkının huzuru, Türk halkının refahı, Türk halkının gülerek evine girdiği, gülerek çıktığı, karısını ve çocuklarını öperek ayrıldığı, evine giderken kredi kartıyla almadığı ekmeğini alarak evine girip bir tas çorbayı fazla içtiği bir ortam yaratmak. Bunun dışındaki her şey bu amaça hizmet etmek için araçtır.

SİYASİ SİMGE DİYE BİR ŞEY DOĞRU DEĞİL

Avşar:Siyasi simge diye bir şey doğru değil. Başbakanımız çıksa dese ki, 'Bu benim hayalim. Arkadaşlar ben böyle bir laf ettim. Sonra düşündüm ki, bunun altında maalesef bana uymayan şeyler de varmış, sözümü geri alıyorum. Başörtülü de girsin, herkes de girsin, okusun okusun, eğitim çok önemli okusun'... Ama simge meselesini 'Pardon özür dilerim' desin. Ne olur yani?

SİMGE OLSA NE OLUR?

Yağmurdereli: Ne olur simge olsa?

Avşar: Simge olunca korkunç oluyor. Simge olunca bir kere diretmiş oluyorsun. Psikolojik etkilemiş oluyorsun. Bu simge meselesi olunca, 'bunu takan benden takmayanlar değil' durumuna geliyor. Öbür taraf üvey evlat oluyor. Biz Başbakanımızın üvey evlatları gibi dolaşıyoruz gibi geliyor.

Yağmurdereli: Bazı insanlar sayın başbakanın konuşmalarını nasıl anlamak istiyorlarsa öyle anlıyorlar. Nereden almak istiyorlarsa öyle alıyorlar.

Televizyongazetesi

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title