Haberler

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nden İslamofobi'ye Karşı 'Muhabbet Halkaları'

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nden İslamofobi'ye karşı 'Muhabbet Halkaları' Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Almanya'da İslam dininin daha iyi tanıtılması için kolları sıvadı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nden İslamofobi'ye karşı 'Muhabbet Halkaları'

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Almanya'da İslam dininin daha iyi tanıtılması için kolları sıvadı. Almanya'nın Bremen kentinde 'Muhabbet Halkaları' adı altında ilk yapılan bir toplantıyla gençlere İslamofobi ve Avrupa'da eğitimin önemi anlatıldı.

UETD Bremen Başkanı Burak Çaylı tarafından organize edilen toplantıya konuşması olarak Eğitmen ve Sosyolog Hasan Basri Arıcı davet edildi. Gençlere yönelik yapılan toplantıda Avrupa'daki İslamofobi üzerinde duruldu.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşanan terör olaylarının İslamofobiyi arttırdığını, radikal grupların da buna çanak tuttuğunu anlatan konuşmacı Hasan Basri Arıcı, Fobi Latince bir kelime ve korku manasındadır. İslamofobi deyince İslam korkusu anlaşılmaktadır. Bunun sebepleri çok çeşitlidir. Tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik sebepleri üzerinde durulmalıdır. 11 Eylül saldırıları, Londra ve Madrid saldırıları İslam'a karşı Avrupa'daki bu yargıları daha da körüklemiştir. İslam ülkelerinde ve Avrupa'da radikal örgütler İslam'ı gerçek manada anlaşılması önünde önemli bir engel teşkil etmektedir. Buna karşı yapılması gereken çok önemli çalışmalar vardır ama yeterli değildir. Avrupa'da yaşanan terör olaylarını bugünkü toplantımızda analiz edip bu ayrımcılığa karşı nasıl nasıl bir yol belirlememiz gerektiği üzerinde durmak istiyoruz. Gençlerimiz mutlaka İslam'ı iyi anlamalı ve bu radikal dediğimiz; İslam'ı yanlış aksettiren ve terörle bir anılmasına sebep olabilecek hareketlerden, teşkilatlardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum dedi.

AVRUPA KARANLIK ÇAĞDAN İSLAMIN YARDIMIYLA KURTULDU

Avrupa'nın orta çağdan yeni çağa geçerken İslam dünyasından faydalandığını vurgulayan Arıcı, Burada üzerinde durulması gereken konu İslam Avrupa için bir korku mudur İslam Avrupa için bir korku olamaz. Çünkü İslam Avrupa'nın orta çağ karanlığından kurtulup yeni bir çağa kapı açmasında büyük bir önem arz etmektedir. Avrupa çağ atlama aşamasında İslam dünyasından çok faydalanmıştır. O anlayış üzerine bina ettiği, üzerine kurduğu atılımlarla orta çağ karanlığından kurtulmuştur. Bizim üzerinde durmamız gereken İslamın yanlış şekilde aksettirilmesidir. Hangi dinden olursa olsun en başta insanların kutsalına saygı gösterilmesi gerekiyor diye konuştu.

Arıcı Avrupa'daki bazı yayın organlarınında İslami fobiyi körüklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title