Haberler

Avrupalı Öğrencilerden Şehitkamil Belediyesi'ne Ziyaret

Avrupa'nın Çeşitli Şehirlerinde Yaşayan Öğrenciler Geldikleri Gaziantep'te, Öğretmenleriyle Birilikte Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'yı Ziyaret Ettiler.

Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde yaşayan öğrenciler geldikleri Gaziantep'te, öğretmenleriyle birilikte Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'yı ziyaret ettiler.

AB Comenius Okul Ortaklığı Projesi kapsamında yürütülen 'Kutsal Mekanlar ve Haç Yolları” kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı öğrenci ve öğretmen kafilesi, Gaziantep'i ziyaret ettiler. M. Hayri Akınal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin konuğu olarak Gaziantep'e gelen Slovakya, Polonya, Romanya ve İtalya'da öğrenim gören öğrenci ve öğretmenlerden oluşan kafile, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'yı da makamında ziyaret ettiler.

Öğrencilerin yürüttüğü projenin gerçekten önemli olduğunu belirten Başkan Özkarslı, “Türkiye kutsal topraklar açısından çok zengin bir tarihe sahip. Avrupalı öğrencilerin bu konu hakkında araştırma yapması gerçekten mutluluk verici. Bizlerin de tarihimize duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Belediyemizi ziyaret eden öğretmen ve öğrencileri ağırlamaktan büyük onur duyduk. Gaziantep'i seveceklerini umuyorum” dedi.

Başkan Özkarslı, ziyaret sonrasında kafile ile birlikte belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

(OÇ-OÇ-Y) 21.04.2008 16:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title