Haberler

Avrupali Gençlere Türkiye Anlatılıyor

Avrupalı Gençlerin Gözünde Türkiye İmaji Projesi' Kapsamında Bursa'ya Gelen Yabancı Öğrencilere Türkiye Ekonomisi Hakkında Bilgi Verildi.

Bursa Kent Konseyi desteğiyle hazırlanan, Sosyal Politikalar Derneği (SOMER) ve AIESEC işbirliği ile yürütülen 'Avrupalı Gençlerin Gözünde Türkiye İmajı Projesi' kapsamında Bursa'ya gelen toplam 12 yabancı öğrenciye, İktisadi Kalkına Vakfı'ndan (İKV) Uzman Sema Gençay Çapanoğlu tarafından Türkiye ekonomisi genel hatları ile anlatıldı.

Avrupa Birliği (AB) Sivil Toplum Diyalogu 2-Mikro Hibe Programı kapsamında desteklenen 'Avrupalı Gençlerin Gözünde Türkiye İmajı Projesi' atölye çalışmaları ile devam ediyor.

Bursa Kent Konseyi ofislerinde gerçekleşen atölye çalışmasında İKV'den Uzman Sema Gençay Çapanoğlu, Türkiye ekonomisinin 2010 yılı verilerine göre dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın ise Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya'dan sonra 6. büyük ekonomisi olduğunu dile getirdi. Türkiye ekonomisinin, AB'ye katılan yeni üyelerin toplam ekonomisinden daha büyük durumda vurgulayan Çapanoğlu, Türkiye'nin AB uyum süreci içinde pek çok yeni yasa ve uygulamayla da ekonomiye destek verdiğini anlattı. Çapanoğlu, "Türkiye 1995-2001 yılları arasında yüzde 71 enflasyona sahipken, 2002-2010 arasında bu oran yüzde 11.8 kadar inmiştir. Temmuz 2011 itibariyle de bu oran yüzde 6.3 olmuştur. Türkiye'nin gelişen ekonomi ilişkileriyle 1980'lerde 10.42 milyar dolar olan ticaret hacmi, 2008'de 324.90 milyar dolar olmuştur. Elbette ekonominin iyileşmesinde ülke politikalarının yanı sıra nüfus gibi pek çok etken mevcuttur. Türkiye'de yaş ortalaması 29'dur. Oysa Avrupa ortalaması 40 civarındadır" dedi.

Etkinlikle ilgili olarak konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, "Kent konseyindeki Sivil Toplum ve Projeler ofisimizin desteğiyle AB projeleri kapsamında ülkemizle ilgili araştırmalar yapan öğrenciler, ülkemizin kalkınmasıyla ilgili konularda atölye çalışması yapıyor. Kent Konseyi olarak Bursa'nın dışa yönelik çalışmalarında etkin bir şekilde yer alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title