Haberler

Avrupalı Genç İşadamları İstanbul'da Buluştu - Tofaş Üst Yöneticisi (ceo) Altavılla: - ''2007 Yılının Çok Fazla Siyasi Seçimlere Odaklanacağı Ve Ekonominin Bundan Etkileneceği Yönünde Bazı Endişeler Var Ve Bu Bizi Korkutuyor''

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Alfredo Altavilla, ''2007 yılının çok fazla siyasi seçimlere odaklanacağı ve ekonominin bundan etkileneceği yönünde bazı endişeler var ve bu bizi korkutuyor'' dedi.

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Alfredo Altavilla, ''2007 yılının çok fazla siyasi seçimlere odaklanacağı ve ekonominin bundan etkileneceği yönünde bazı endişeler var ve bu bizi korkutuyor'' dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) iki yıldır başkanlığını yürüttüğü Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu (YES) Yürütme Kurulu Toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Avrupa'nın 13 ülkesindeki genç işadamları derneklerinin yöneticilerinden oluşan 50'nin üzerindeki işadamının katıldığı toplantı iki gün sürdü.

Toplantının ''Beklentilerin Ötesindeki Türkiye'' konusunun ele alındığı son gününde konuşan Tofaş CEO'su Alfredo Altavilla, küresel olmanın güçlü bir yerel pazar bulmak anlamına geldiğini söyledi.

Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya'nın yöresel pazar potansiyeline dikkat çeken Altavilla, ''Otomotiv endüstrisi gelecekte bu 4 pazar nedeniyle etkileyici bir hızla büyüyecek'' dedi.

Altavilla, bir ülkede kişi başına milli gelir 4 bin doların üstüne çıktığında insanların araç almaya başladığını ifade ederek, ''Türkiye'de kişi başına milli gelir kısa sürede 5 bin dolara çıktı. Bizim için bu anlamda ilgi çekici bir ülke. Türkiye 72 milyonluk genç nüfusu ile de şu anda en çekici pazarlardan biri. Türkiye otomotivin yüzde 70'ini ithal ediyor. Otomotiv açısından zaten AB'ye entegre olmuş durumda'' diye konuştu.

Güven, istikrar ve şeffaflık konularının Türkiye'nin hala iyileşme yapması gereken alanlar olduğunu belirten Altavilla, büyük şokların ise geçmişte kalacağını vurguladı.

-''TEŞVİKLER TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ''-

Altavilla, Türkiye'de yabancı yatırım teşviklerinde açık bir strateji bulunmadığını, açık, şeffaf yatırım stratejisine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

AB'ye adaylığın fırsat olduğu kadar zorluklar da içerdiğini söyleyen Altavilla, ''AB üyesi ülkelerin sınırlarının ikinci el araçlara açık olması gerekiyor. Polonya bunu yaptı ve 18 ayda 800 bin adet ikinci el araç istilasına uğradı. Yerel üretim 700 binden 300 bine kadar düştü. Böyle bir karar ekonomiyi öldürebilir. Dolayısıyla hükümetin çok dikkatli olması gerekiyor'' dedi.

Alfredo Altavilla, 2007 yılının çok fazla siyasi seçimlere odaklanacağı ve ekonominin bundan etkileneceği yönünde bazı endişeler bulunduğunu, bunun kendilerini korkuttuğunu belirtti.

Sektörde yüksek vergilere dikkat çeken Altavilla, kurumlar vergisindeki düşüşün geçmişte yatırım yapanlar için bir ceza niteliğinde olduğunu, bu teşviklerin tekrar gözden geçirilmesini istediklerini kaydetti. Tofaş olarak oluşturdukları mühendislik merkezinde 8 aydır yeni bir aracın tasarımını yaptıklarını da belirten Altavilla, bu araçla ilk defa bir Türk şirketinin bir aracın fikri mülkiyet hakkına sahip olacağını vurguladı.

Toplantıda konuşan UNİTİM Holding Üst Yöneticisi Cem Eriç de, yabancı yatırımcıların perakendecilik sektörü üzerindeki ilgisinin devam ettiğini söyledi.

Bu yıl pazardaki toplam satışların 70 milyar dolar civarında olacağını belirten Eriç, Türkiye'de şu an 103 olan alışveriş merkezine 80 alışveriş merkezinin daha ekleneceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title