Haberler

Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası

Ordu'da, 19-27 Eylül tarihlerinde 20 ülkeden sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nın yapılacağı salonda hazırlıklar tamamlandı.

Ordu'da, 19-27 Eylül tarihlerinde 20 ülkeden sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nın yapılacağı salonda hazırlıklar tamamlandı.

Şampiyona sorumlusu Viorel Sima ile Avrupa Boks Federasyonu (EUBC) Yarışma Müdürü Sasha Egorov, Altınordu ilçesindeki 2 bin 500 kişilik Durugöl Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, aylardır devam eden hazırlıkların sona erdiğini ve maçların başlayacağı anı beklediklerini söyledi.

Ordu'nun ilk defa Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını belirten Genç, "Şampiyonayı düzenlememizdeki en büyük etken, hava yolu ulaşımın olması. Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasının ardından Ordu birçok organizasyona ev sahipliği yaptı. Şimdi de Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Ordulular olarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Genç, şampiyonanın Ordu'da düzenlenmesinde Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in de büyük emeği olduğunu ifade ederek, "Karadeniz halkı adına, Gözgeç'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ordu'nun spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkati çeken Mustafa Genç, şöyle devam etti:

"Ordu'da birçok ilklere imza attık. 20 ülkeden sporcunun katılacağı bu şampiyona, bizim için çok önemli bir sınav olacak. İnşallah bu sınavı, Valilik ve Ordu Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile tüm Ordulularla birlikte vereceğiz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, evlerine uğurlayacağız. Her yönüyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Müsabakaların oynanacağı salon eksiksiz şekilde hazırlandı."

Genç, karşılaşmaların çeşitli televizyon kanalları tarafından canlı yayınlanacak olmasının kentin tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek, vatandaşları müsabakaları izlemeye davet etti.

Şampiyona sorumlusu Sima ise salonun hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.

Öte yandan, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak şampiyona öncesi ülkelerin milli takımları kente gelmeye devam ediyor. Şampiyonada yer alacak İtalya, Gürcistan, Azerbaycan ve Romanya'nın takımları da Ordu'ya geldi.

Kaynak: AA / Spor

Altınordu Ordu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title