Haberler

Dışişlerinden "Türkiye'den Schengen Vizesi Başvuruları Askıya Alındı" Haberlerine Yalanlama

Güncelleme:

Sosyal medyada dolaşan bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'den Schengen vizesi başvurularını durdurma kararı aldığı söylentilerine Dışişleri Bakanlığından yalanlama geldi.

ABD'nin Türkiye'ye vize kararı sonrası bazı Schengen ülkelerinin de benzer uygulamaya geçtiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, sosyal medyada bazı mesajlarda Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, Avusturya, İtalya, Hollanda ve Fransa'nın, ABD'nin kararından sonra Türkiye'de vize başvurularını durdurma yoluna gittiğinin veya başvuruların sonuçlanma süresini uzattığının ileri sürüldüğüne dikkati çekti.

DIŞİŞLERİ YALANLADI: SORUNSUZ SÜRÜYOR

Ankara'daki Avrupa Birliği Delegasyonu, Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, İtalya, Hollanda ve Fransa büyükelçilikleri ile bu çerçevede temasa geçildiğini ifade eden kaynaklar, büyükelçiliklerin, mesajın içeriğini kesin surette reddettiklerini ve Türkiye'deki vize başvurularının olağan prosedür kapsamında sorunsuz olarak sürdürüldüğünü vurguladıklarını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Dün akşam bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde Schengen vizesi başvurularına aracılık eden şirketlerin, başkonsoloklukların ve büyükelçiliklerin talimatıyla Schengen vizesi başvurularını geçici olarak kabul edemeyecekleri mesajını paylaştığı yönünde bilgiler yer almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Macaristan Portekiz Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title