Haberler

Avrupa Staj Konsorsiyumu'ndan Eğitime Destek

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Kültür, Şehir, Kadir Has, Sabancı ve Üsküdar Üniversiteleri ile Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı-AFS ortaklığıyla oluşturulan Avrupa Staj Konsorsiyumu, 100 öğrenciyi yurt dışına staja gönderiyor.

Türkiye'deki şirketlerin katma değerli üretim için ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü geliştirmeyi amaçlayan Avrupa Staj Konsorsiyumu, çalışmalarını öğrencileri yurt dışına gönderme aşamasına getirdi. İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi ile Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı-AFS ortaklığıyla oluşturulan Avrupa Staj Konsorsiyumu, yaz döneminde 100 öğrenciyi yurt dışına staja gönderiyor. Konsorsiyum ortağı beş üniversitenin çeşitli bölümlerinden mezun olmaya hazırlanan öğrenciler, yaz aylarında Avrupa'da eşleştirildikleri şirketlerde staj yapacak.

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından fonlanan ve desteklenen Erasmus Plus Programı kapsamında oluşturulan Avrupa Staj Konsorsiyumu'nun düzenlediği toplantıda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Büyük önem verdiğimiz üniversite-sanayi işbirliğinin bir parçası olan uygulama, gençlerimizi farklı kültür ve toplumlarla kaynaştıracak ve adeta aşılama etkisi yaratarak hem onlara hem de ülkemize katkı sağlayacak" dedi.

MADDİ İMKANI OLMAYAN YETENEKLİ GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Toplantıya katılan Avrupa Staj Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin de amaçlarının ihtiyaç duyulan iş gücü profiline uygun yetkinliklere sahip öğrencileri iş piyasasına kazandırmak olduğunu vurguladı.

Toplantıda konuşan İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, gençlerin farklı perspektif ve bakış açısını yurt dışı tecrübeleri ile kazanacağını dile getirirken, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise öğrencilerin kariyerleri konusunda yönlendirilmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Konsorsiyum ortağı Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, projenin özellikle maddi olanakları kısıtlı olan birçok yetenekli gence önemli bir fırsat sunduğunu belirtirken, Türk Kültür Vakfı-AFS Başkanı Dr. Mete Fanusçu da öğrenci değişimine İSO ve üniversitelerin iş birliğinin çok fayda sağladığına dikkat çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Üsküdar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title