Haberler

Avrupa Ralli Şampiyonasında Türkiye 3.'lüğe Yükseldi

Avrupa Ralli Şampiyonası'nda 2008 Sezonunun Dördüncü Yarışı Olan Polonya Rallisi'nde 3. Olan, Volkan Işık ve Kaan Özşenler'den Oluşan Fiat Motorsports Turkey Ekibi, Elde Ettiği 8 Puanla Şampiyonada Üçüncülüğe Yükseldi.

Avrupa Ralli Şampiyonası'nda 2008 sezonunun dördüncü yarışı olan Polonya Rallisi'nde 3. olan, Volkan Işık ve Kaan Özşenler'den oluşan Fiat Motorsports Turkey ekibi, elde ettiği 8 puanla şampiyonada üçüncülüğe yükseldi.

Polonya'nın Mikolajki şehrinde hafta sonu düzenlenen rallide, Grande Punto Super 2000 ile yarışan Fiat Motorsports Turkey Takımı, iki gün boyunca süren zorlu mücadeleden Avrupa Ralli Şampiyonası klasmanında 3'üncü, genel klasmanda ise 10. sırada ayrıldı.

57 ekibin katıldığı Polonya Rallisi'nde ekipler, toprak zeminden oluşan 14 özel etap geçtiler. 6 Haziran Cuma akşamı başlayan yarışta, aynı gün seyirci etabı geçildi. Cumartesi ve pazar günleri geçilen 13 özel etabın ardından ekipler Mikolajki şehrinde finişe gelme mücadelesi verdi. Yarışta geçilen 14 özel etabın uzunluğu 143 kilometre, rallinin toplam uzunluğu ise 407 kilometreden oluştu.

Volkan Işık, yarış ile ilgili planlarını tutturduklarına inandığı belirterek, ''Polonya'nın yerel pilotlarıyla genel klasman mücadelesine girmek yerine, Avrupa Ralli Şampiyonası'ndaki hedefimize uygun olarak yarıştık ve çok değerli 8 puan kazandık. Burada kazandığımız puanlar bizim için çok önemli. Planlarımızı uygulamaktan ve ülkemize bu çok önemli puanlarla dönmekten dolayı tüm Fiat Motorsports Turkey takımı olarak mutluyuz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title