Haberler

Avrupa Parlamentosunun Türkiye Kararına Numan Kurtulmuş'dan Açıklama

Güncelleme:

Avrupa Parlamentosuna Numan Kurtulmuş'tan sert tepki. Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosunun Türkiye kararına ne dedi?

Avrupa Parlamentosunun Türkiye Kararı. Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün oylama öncesi yaptığı açıklamada "Tüm dünyaya sesleniyorum: Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. AP'nin böyle bir oylama yapması bile terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin göstergesidir." demişti. AP Genel Kurulunda salı günü görüşülen ve bugün oylanan tasarı 37'ye karşı 479 oyla kabul edildi. Oylamada, 107 üye çekimser görüş bildirdi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN SERT TEPKİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili aldığı kararı yorumladı. Kurtulumuş, kararın yok hükmünde olduğunu ifade ederek "İlişkiler bozulursa AB zararlı çıkar." dedi. Numan Kurtulmuş, "AP'nin aldığı kararı yok hükmünde sayıyoruz. Aşırı sağın yükselişinin göstergesidir. Bu karar sadece Türkiye için değil AB için de içe kapanmayı gösteriyor. Gerginliğin tarafı AB içindeki siyaset çevreleri. Bu ilişkilerin olumsuz yöne kaymasını istemeyiz ama olumsuz yöne kayarsa AB zararlı çıkar." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Numan kurtulmuş Avrupa Birliği Türkiye Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title