Haberler

Avrupa Parlamentosu'nda "Türk Dostluk Grubu"

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye ve AB Arasında Oluşan Önyargıların Giderilmesi Amaçıyla Bir "Türk Dostluk Grubu" Kuruluyor.

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye ve AB arasında oluşan önyargıların giderilmesi amaçıyla "Avrupa Dostları" adı ile "Türk Dostluk Grubu" kuruluyor.

ABHaber'e konuşan Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup üyesi Vural Öger de Türkiye ile AB'nin müzakere süreci sorunlarla geçtiğini, iki tarafta da bazı kesimlerde önyargılar oluştuğunu belirterek şunları söyledi:

"Friends of Europe' (Avrupa Dostları) grubunu kuruyoruz. Bu sabah burada ilk kurucu toplantısı yaptık. Amacımız bir iletişim ağı kurarak hem Türkiye'ye yönelik, hem de AB içinde müşterek hareketlerde bulunarak önyargıları azaltmaktır" dedi.

Müzakere sürecinde Türkiye'ye karşı olan parti ve şahısların yaptığı açıklamaların Türkiye'de çok büyük yankı bulduğunu belirten Öğer, "Bu açıklamaları dinleyen Türk halkı AB'ye üyelik konusunda ümitsizleşiyor. Türkiye'deki bazı milliyetçi gruplar da bunu kullanıyor" şeklinde konuştu.

Vural Öğer, AP'de gerekse Avrupa Komisyonu'nda Türkiye taraftarı olanların sayısının daha fazla olduğunu, AB Konseyinde oybirliği ile müzakere süreci başlattığını belirterek "O müspet tarafları görerek ona göre davranmalıyız" dedi.

Grubun ilk kurucu toplantısına aralarında Vural Öger, Emine Bozkurt ve Cem Özdemir gibi Türk kökenli milletvekileri dahil, sosyalist, liberal, yeşil ve hristiyan demokrat gruplardan toplam 11 AP üyesi katıldı.(ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title